Главная » 2022 » Липень » 6 » Медіаграмотність: Критичне мислення у мультимедійному світі
16:27
Медіаграмотність: Критичне мислення у мультимедійному світі
В останні роки Україна та події, що в ній відбуваються, стали центральними темами в провідних мас-медіа різних країн. У цьому потоці інформації та новин також можна побачити маніпуляції, пропаганду і неправдиву інформацію (фейки), які часом, буває, досить важко розпізнати без основних умінь і знань з медіаграмотності.«Стати медіаграмотним» – не означає пройти якісь курси, вивчитися, отримати сертифікат, і на цьому все. Медіаграмотність – це практична навичка, риса стилю життя.
З метою отримання навичок критичного мислення, уміння аналізувати розрізняти медійний контент для працівників селищної ради було проведено тренінг "Медіаграмотність: Критичне мислення у мультимедійному світі".
Учасників навчали, як виявляти маніпуляції, як розпізнати фейкові новини та порушення стандартів інформаційної журналістики. Також під час тренінгу фахівці спробували самостійно аналізувати медіаповідомлення, бачити там пропаганду, цензуру, однобокість, свідомо сприймати й критично тлумачити інформацію, відділяти реальність від її віртуальної симуляції тощо.
Сучасний користувач повинен розуміти, наскільки важливо володіти інформацією, зберігати її, систематизувати й передавати, а найголовніше - критично оцінювати, відрізняючи від пропаганди та маніпулятивної брехні, формувати аргументоване власне бачення подій.
Медіаграмотність - сучасна потреба інформаційного суспільства, а сучасні можливості бібліотеки — шлях до неї!
Просмотров: 98 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0