Главная » 2022 » Липень » 20 » Шаховий турнір
17:18
Шаховий турнір
Вже багато років, починаючи з 1966 року, у всьому світі 20 липня відзначають Міжнародний день шахів. Це свято проводиться за рішенням ФІДЕ - Всесвітньої шахової федерації, яка була заснована саме 20 липня 1924 р.
20 липня, у Міжнародний день шахів, у нашій бібліотеці відбувся Шаховий турнір, і хоч справжніх майстрів цієї інтелектуальної гри було не так багато, нам вдалося обрати трьох переможців, які отримали патріотичні подарунки (годинник, кружку та дармовис)  та грамоти від селищної ради.
А хто не освоїв усі ази шахової гри, із задоволення пограли у шашки.
Дякуємо усім, хто завітав на наш Шаховий турнір.
До речі, батьківщиною шахів є Індія. Саме тут в 500 році з'явився перший різновид шахів – чатуранґа. Потім придумали гру шатрандж, яка еволюціонувала в сучасну гру шахів.
У Київській Русі шахи привезли з Персії у Х столітті. Це підтверджують розкопані у Вишгороді, Києві, Турові шахові фігури.
Сама назва шахи перського походження й означає: «шах мат» — «володар помер».

Шахи, такими, якими їх знаємо ми, — це популярна, досить складна настільна гра. Аби зіграти партію в шахи, потрібна дошка з 64 клітинками і 32 фігури (16 — білих і 16 — чорних). Перед кожним із двох суперників стоїть основне завдання — поставити мат королю супротивника.
Шахи – це інтелектуальний вид спорту з давніми історичними традиціями та потенційними можливостями. Гра в шахи розвиває логічне мислення, просторову уяву, уважність і цілеспрямованість, сприяє покращанню пам’яті, формує витримку та почуття відповідальності за доручену справу, здібності до самоаналізу та самостійного прийняття рішення.
А ви вмієте грати в шахи?
     
Просмотров: 117 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0