Главная » 2022 » Липень » 9 » Стоп БУЛІНГ!
13:37
Стоп БУЛІНГ!
Серед сучасної молоді останнім часом надзвичайно гостро постала проблема насильства та довготривалої агресії. Ситуація зневажання не обмежується лише ролями «агресора» та «жертви», вона залучає інших однолітків, роблячи їх активними або пасивними учасниками цих взаємин. Такі відносини отримали назву булінг.
Сьогодні булінг – це не просто нове трендове слово, це реальна проблема. Це явище вже не є ні для кого новиною, і самі цій темі був присвячений наш п'ятничний перегляд у бібліотеці. Учасники брали активну участь в обговоренні теми насильства, розглядали різні конфліктні ситуації та шукали шляхи вирішення. говорили про те, як протистояти булінгу, як поводити себе жертві та свідку цього явища, які види булінгу існують.
А потім ми переглянули та обговорили фільм "Диво", сюжет якого розгортається навколо хлопчика, на ім'я Авґуст Пуллман. З одного боку, він такий же як і інші хлопці його віку - любить ходити на дні народження до своїх друзів, грати в комп'ютерні ігри, він фанатіє від «Зоряних війн», грає зі своїм собакою, свариться і мириться зі старшою сестрою. А з іншого, він зовсім не такий як інші хлопчаки його віку. По-перше, Авґуст ніколи не ходив у звичайну школу - з першого класу з ним вдома займалася мама. По-друге, Авґуст переніс 27 операцій. Через дуже рідкісну генетичну помилку в Авґуста немає обличчя. І ось такий хлопчик повинен піти в школу... Вперше... До звичайних дітей...
Бесіда була не тільки цікавою, а й надзвичайно корисною. Кожен із присутніх зрозумів, що всі ми різні, ми маємо свої вподобання, по-різному дивимося на світ та на людей, які нас оточують. Але потрібно пам’ятати, що ми живемо в соціумі та маємо вибудовувати з іншими людьми добрі взаємини, ми маємо навчитись вибудовувати толерантне відношення, взаємопідтримку стосовно інших людей.
    
Просмотров: 97 | Добавил: VCRB | Рейтинг: 0.0/0