Главная » Архів новин
    20 листопада 2016 року в читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулося чергове засідання районної літературної спілки «Огневежа».
   
 Спілчани сердечно вітали члена літспілки Артура Закордонця, який нещодавно повернувся із зони АТО. Він один з переможців у номінації «фентезі» на конкурсі «Коронація слова – 2015» за роман-фентезі «Відунський сокіл». Артур Венедиктович ознайомив присутніх з новим романом-фентезі «Таємниці багряних велетнів», який надруковано ... Читати далі »
Просмотров: 439 | Добавил: VCRB | Дата: 21-11-2016

 Довічна слава їм, довічна пам'ять!
Їх не забуде рідна сторона –
Сини й онуки у віках прославлять
Воїнів прекрасні імена,
Горді, героїчні імена.
Олег Орач

День Гідності та Свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

 < ... Читати далі »
Просмотров: 373 | Добавил: VCRB | Дата: 21-11-2016

16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів терпимості. В 1996 році Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності.
 І саме цього дня у читальній залі нашої бібліотеки відбувся масовий захід під назвою «Толерантність врятує світ».
Під час заходу діти познайомилися з поняттям «толерантність». Що воно означає? Чи завжди ми в житті толерантні до інших людей? Які якості має толерантна людина і як їх в ... Читати далі »
Просмотров: 418 | Добавил: VCRB | Дата: 17-11-2016

Зараз стає все холодніше й холодніше, все частіше йде без перепочинку дрібний дощ. І в таку осінню, прохолодну погоду всім хочеться тепла, дружнього спілкування за чашкою гарячого чаю і все це – під м’яким шерстяним пледом. Саме такою була зустріч на бібліосутінках в стінах нашої книгозбірні. Хлопці та дівчата весело провели свій час, подискутували на теми: «Улюблена музика», «Кращий фільм», «Цікаві ігри» та ін.

Молодь, перестаньте мокнути та мерзнути на лавках в парку! Приходьте до на ... Читати далі »
Просмотров: 468 | Добавил: VCRB | Дата: 11-11-2016

    Із здобуттям Україною незалежності одним із найважливіших завдань, що постало перед державою, було створення всебічних умов для розвитку і утвердження української мови як державної. Указом Президента України було встановлено День української писемності і мови, який відзначається 9 листопада.
   
  «Наша мова – мова вічної землі, наше слово – слово вічного народу» – під  таким гаслом 8 листопада 2016 року відбулося літературно-мистецьке свято, приурочен ... Читати далі »
Просмотров: 474 | Добавил: VCRB | Дата: 09-11-2016

     2 листопада 2016 року на базі Великоолександрівської публічної бібліотеки проведено семінар бібліотечних працівників району «Бібліотечна діяльність: оновлення та трансформація діяльності».
   
 В проведені  семінару  взяли участь:   голова села  Васюк Т.В, яка презентувала розвиток інфраструктури Великоолександрівської сільської ради, зав.бібліотекою Коржак Г. та директор сільського будинку культури Комаха Т. ознайомили з роботою народознавчої кімнати «Б ... Читати далі »
Просмотров: 399 | Добавил: VCRB | Дата: 03-11-2016

Книжкова виставка – це своєрідна візитна картка бібліотеки, за якою оцінюють не тільки якість фонду, а й стиль роботи закладу, адже саме вона посідає найважливіше місце серед наочних форм популяризації документів. Естетично оформлена книжкова виставка досить часто є стимулом звернення до книги.

Як оформляються книжкові бібліотечні виставки? Як правило, насамперед визначається тема виставки, потім підбирається відповідна література. А якщо відступити від правил і підібрати книги не по темі, а просто по кольору?
< ... Читати далі »
Просмотров: 391 | Добавил: VCRB | Дата: 21-10-2016

13 жовтня 2016 року працівники відділу обслуговування для учасників урочистостей з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва презентували книжково-ілюстровану виставку «Козацтво – слава України».

Шахноза Юськова, бібліотекар І категорії, зробила короткий огляд книжкової виставки «Козацтво – слава України!» та відкритого перегляду літератури «Задля вікової слави і пам’яті війська Запорізького і всього народу», присвячених Дню Українського козацтва і Дню за ... Читати далі »
Просмотров: 363 | Добавил: VCRB | Дата: 13-10-2016

 30 вересня на алеї біля приміщення районної дитячої бібліотеки відбулися святкові урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.
Будь-яке свято – це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань. Працівників бібліотек, читачів та любителів друкованих скарбів привітали зі святом заступник голови районної ради В.В.Ящук, начальник відділу культури райдержаміністрації О.В.Слишинська, очільник районної літературної спілки "Огневежа" П.І.Староста, директор централізованої бібліотечної системи району Л.М.Нетреба.
З нагоди професійного свята грамотами відділу культури були нагороджені Г ... Читати далі »
Просмотров: 501 | Добавил: VCRB | Дата: 01-10-2016

       27 вересня 2016 року в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся VIII обласний Форум бібліотекарів Хмельниччини "Бібліотек@ – сучасна, креативна, твоя!" приурочений до Всеукраїнського дня бібліотек. В рамках форуму відбувся ярмарок соціальних ініціатив "Впровадження кращих інновацій у роботі бібліотеки", який пройшов на території та в приміщенні обласної наукової бібліотеки. Відкрили ярмарок заступник начальника управління-нач ... Читати далі »
Просмотров: 459 | Добавил: VCRB | Дата: 28-09-2016

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 78 79 »