Главная » Архів новин
22 вересня за участі начальника відділу культури райдержадміністрації О.В.Слишинської була проведена нарада працівників культури району по підготовці закладів культури району в осінньо-зимовий період. Здійснено аналіз роботи за 9 місяців поточного року та визначено основні напрямки роботи на ІV квартал. 
Для бібліотечних працівників району відбувся вебінар «Збереження бібліотечних фондів у сучасних умовах. Особливості відбору та списання друкованих видань». Консультації надала Ш ... Читати далі »
Просмотров: 490 | Добавил: VCRB | Дата: 23-09-2016

«Я хочу жити, щоб працювати,
страждати і боротись разом з вами».
М.Грушевський.


У кожного роду є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків. До таких велетнів української культури, політичної думки і дій останніх двох століть, безперечно, належали Тарас Шевченко, Іван Франко, Михайло Грушевський.

Ім’я Михайла Сергійовича Грушевського – це ім&rsqu ... Читати далі »
Просмотров: 359 | Добавил: VCRB | Дата: 16-09-2016

    Саме на таку тему у Віньковецькій районній бібліотеці відбулася година професійного спілкування бібліотечних працівників району з метою покращення виховання читання та сучасного бачення якісного обслуговування користувачів.
    Фахівцями центральної районної бібліотеки були надані методичні консультації:
  • Заступник директора по роботі з дітьми Жук М.І. - «Сучасне бачення які ... Читати далі »
Просмотров: 422 | Добавил: VCRB | Дата: 29-08-2016

    З ініціативи ХОУНБ  бібліотекарі Віньковеччини організували I етап ярмарку соціальних ініціатив «Впровадження кращих інновацій в роботу бібліотеки», приуроченого 25-ій річниці незалежності України. Ярмарок проходив 24 серпня 2016 року на центральній площі селища.  
На ньому були представлені кращі ідеї діяльності бібліотек. Готувались ретельно, вклали душу, вміння та професіоналізм. Громаді району продемонстрували послуги з електр ... Читати далі »
Просмотров: 562 | Добавил: VCRB | Дата: 25-08-2016

«Бібліотечні сутінки» стають все більш популярним серед користувачів різного віку форматом бібліотечного заходу, який обумовлений часом проведення – ввечері, по закінченні робочого дня з відчиненими дверима та з необмеженою кількістю учасників.   

Для відвідувачів підготовили пізнавальні та розважальні заходи. Цього вечора можна було порушити золоте правило усіх книгосховищ про те, що в бібліотеці має бути тиша. Під час трьохгодинного марафону (з 19.00 до 22.00 ... Читати далі »
Просмотров: 532 | Добавил: VCRB | Дата: 19-08-2016

   Будь-якого добре вивченого класика можна презентувати по-новому, з незвичної точки зору. У нас так відбулося з Гоголем, коли ми запросили читачів на бібліосутінки «Нечувані історії» від Гоголя.  
   У вечірню годину до бібліотеки завітали гості, які мали бажання провести свій вільний час у невимушеній атмосфері читального залу, отримати заряд позитивних емоцій, гарного настрою і збагатитися цікавою інформацією. Книгоманів чекали: гурман-година "Н ... Читати далі »
Просмотров: 575 | Добавил: VCRB | Дата: 12-08-2016

8 серпня підведено підсумки першого етапу обласного конкурсу серед сільських бібліотек «Бібліотека на службі громади». У конкурсі прийняли участь 26 сільських бібліотек. Перший етап конкурсу проводився з 10 травня по 10 серпня 2016 року.

Мета конкурсу – аналіз роботи бібліотек району щодо обслуговування місцевих громад та налагодження співпраці задля виявлення їх інформаційних потреб; вивчення досвіду бібліотек щодо використання інноваційних ресурсів в наданні необхідних послуг громаді; дослідження інноваційних проектів бібліотек, які націлені на розвиток та покращення життя громади; проведення заходів, що сприяють об єднанню місцевих громад в територіальні громади. 
... Читати далі »
Просмотров: 470 | Добавил: VCRB | Дата: 09-08-2016

    Бібліотека стає успішною, коли вона починає працювати по-новому, формуючи навколо себе соціально-культурний простір та будуючи взаємини з молоддю та місцевою громадою.
     БІБЛІОТЕЧНІ СУТІНКИ – довгоочікуване і бажане дійство для найактивніших користувачів Віньковецької книгозбірні. Працівники бібліотеки  намагаються зробити свою книгозбірню відкритим та доступним центром для місцевої громади, а особливо залучити до своїх лав шанувальників  - молодь селища, працюючи не лише вдень, а й після заходу сонця.   
... Читати далі »
Просмотров: 518 | Добавил: VCRB | Дата: 05-08-2016

    Більше 20 сільських бібліотекарів району з’їхались до села Мд.-Олександрівський 27 липня 2016 року, щоб обговорити спільні проблеми та поділитись історіями успіху в бібліотечній роботі під час районного семінару бібліотечних працівників «Можливості Інтернету для повного і якісного задоволення інформаційних потреб сучасних користувачів».    
    Гостей на ганку бібліотеки урочисто зустрічали сільський голова Слишинська Г.М. і найактивн ... Читати далі »
Просмотров: 555 | Добавил: VCRB | Дата: 27-07-2016

16 липня 1990 р. Верховна Рада УРСР прийняла документ великої історичної ваги – Декларацію про державний суверенітет України. Суверенітет передбачає верховенство, самостійність, повноту й неподільність влади в межах території України.
Саме 26-й річниці цієї доленосної події був присвячений перегляд літератури "Єдина, вільна, неподільна - Суверенна Україна!", який було проведено 15 липня для користувачів Інтернет-центру  центральної районної бібліотеки. 

Прийняття Декларації стало першим кроком до відновлення історич ... Читати далі »
Просмотров: 465 | Добавил: VCRB | Дата: 15-07-2016

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 78 79 »