Главная » Архів новин
Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства, де загинуло від 50 до 85 мільйонів людей.
     Війна розпочалася 1 вересня 1939 року із вторгнення військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 2 вересня 1945-го беззастережною капітуляцією Японії. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема, Голокост), а також уперше і востаннє використана атомна зброя. До армій ворожих сторін було залучено понад 110 мільйонів солдатів, загальні втрати військових та цивільного населення складають від 50 до 85 мільйоні ... Читати далі »
Просмотров: 214 | Добавил: VCRB | Дата: 22-06-2020

19 червня - Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту.
Проблема сексуального насильства, жертвами якого стають найменш захищені категорії людей: жінки і дівчата, залишається гострою і в даний час.
19 червня відзначається Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах конфлікту. Ця дата була започаткована резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/69/293 від 19 червня 2015 року, з метою залучення додаткової уваги до проблеми сексуального насильства в умовах різних конфліктів: як міжнародних, так і внутрішньодержавних (громадянських воєн), незалежно від того, який характе ... Читати далі »
Просмотров: 233 | Добавил: VCRB | Дата: 19-06-2020

   21 червня 2020 року виповнюється 85 років від дня народження французької письменниці та драматургині Франсуази Саган (Куаре).
   За життя їй дали прізвисько «чарівний маленький монстр». Книга, яка зробила письменницю знаменитою — «Добридень, смутку!». Цю книгу письменниця написала, коли їй було лише вісімнадцять років.
   Свій літературний псевдонім Саган запозичила зі сторінок роману Марселя Пруста «У пошуках втраченого часу», де згадується герцогиня Доротея Саган.
    Без удаваної скромності Ф.Саган розповідала про себе: «У мене, можливо, більше ... Читати далі »
Просмотров: 195 | Добавил: VCRB | Дата: 19-06-2020

Харарі, Ювал Ной 21 урок для 21-го століття / Ювал Ной Харарі. – Київ : BOOKCHEF, 2018. – 416 с.

  Попередні книги Ювала Ноя Харарі вже сколихнули світ та стали справжніми бестселерами. Довгоочікувана праця автора «21 урок для 21 століття» змушує замислитись над питанням сьогодення. Автор пише про наш світ, який кожного дня стає складнішим для розуміння.
   Як нам боротися із епідемією фейкових новин? Чи зможемо захиститися від ядерних катастроф? Що зупинить тероризм? Які цивілізації домінують: Іслам, Захід чи Схід? Чи буде нова Світова війна? Основне завдання цієї книги ... Читати далі »
Просмотров: 178 | Добавил: VCRB | Дата: 19-06-2020

Бібліотека – це скарбниця мудрості, набутої цивілізацією, чарівне місце, особливий простір з особливою енергетикою, настроєм і затишком та, водночас, потужний інформаційний центр сучасності.
Світ книг безмежний. За  даними Міжнародної Федерації Бібліотечних Асоціацій і Установ — у світі налічується більше 569,6 тисяч бібліотек. Всі вони виконують велику гуманітарну місію.
Віньковецька центральна районна бібліотека пропонує вирушити у відеомандри «Резервуари словесної мудрості: унікальні книгозбірні світу» та познайомитись з найцікавішими, незвичайними та креативним ... Читати далі »
Просмотров: 295 | Добавил: VCRB | Дата: 12-06-2020

   Свята Трійця – одне із найголовніших православних церковних свят. Воно прославляє Пресвяту Трійцю – Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого. Звідси й назва походить свята. У народі день Трійці ще називають Зеленими святами.
   Щороку це свято відзначається на 50-й день після Світлого Христового Воскресіння. Тому у православних християн свято Трійця має ще одну назву – П’ятидесятниця. У 2020 році Свята Трійця припала на  7 червня.
   Пропонуємо переглянути народознавчу годину «Велич Святої Трійці»,  що розкриває історію та традиції цього свята.
... Читати далі »
Просмотров: 203 | Добавил: VCRB | Дата: 06-06-2020

   5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
   Ми часто чуємо слово “екологія”. Воно пов’язане в нашій свідомості з охороною довкілля, з тими негативними явищами, які дуже часто оточують нас у повсякденні – з Чорнобильською катастрофою, з забрудненням навколишнього середовища промисловими відходами, з викидами у річки, озера, ставки не тільки промислових, але й побутових відходів, і просто з тим сміттям, яке ми бачимо на наших вулицях. Але ж це не стороння сила забруднює все навколо нас: це роблять люди, які живуть поряд з нами, а іноді й ми самі. І ... Читати далі »
Просмотров: 282 | Добавил: VCRB | Дата: 04-06-2020

    Менше ніж півроку залишилося до місцевих виборів 2020, які мають відбутися на новій територіальній основі.
    1 січня 2020 року вступив у силу Виборчий кодекс, а Закон «Про місцеві вибори» практично втратив чинність. Апробувати Виборчий кодекс українці зможуть на місцевих виборах, які відбудуться відповідно до Конституції, 25 жовтня цього року.
     За новим Виборчим кодексом вибирати депутатів міських, районних, сільських та селищних рад (з населенням до 90 тисяч осіб) будуть за мажоритарною системою відносної більшості. В одному окрузі зм ... Читати далі »
Просмотров: 240 | Добавил: VCRB | Дата: 01-06-2020

Сьогодні, 21 травня, в Україні відзначається національне свято – День вишиванки.
День вишиванки – це відносно молоде красиве свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції, а також сприяти єдності та культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Хоча свято не має статусу державного та не є вихідним, воно досить популярне в Україні. Головним атрибутом є сама вишиванка, яку достатньо просто надіти в цей день.
   На жаль, карантинні обмеження внесли свої корективи в традиційне святкування, і День вишиванки у 2020 році пройде не так, як заз ... Читати далі »
Просмотров: 243 | Добавил: VCRB | Дата: 21-05-2020

18 ТРАВНЯ, – ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГЕНОЦИДУ КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ
 Депортація кримських татар, розпочата 18 травня 1944 року, – один з найбільших злочинів радянського режиму, вчинених ним під час Другої світової війни (під час головної хвилі депортації 18-20 травня було виселено 180 014 осіб). Понад 20 років в СРСР повністю заперечувався злочинний характер цих дій. 
   Депортація мала катастрофічні наслідки для кримських татар в місцях заслання. Протягом року до завершення війни від голоду, хвороб та виснаження загинуло понад 30 тис. кримських татар. Не меншої шкоди зазнало господарс ... Читати далі »
Просмотров: 240 | Добавил: VCRB | Дата: 17-05-2020

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 78 79 »