Главная » Архів новин
Ми продовжуємо нашу віртуальну подорож музеями Європи (нещодавно ми подорожували Національним музеєм Кракова) та запрошуємо сьогодні відвідати чарівну Францію та її знаменитий у всьому світі Лувр.
Музей Лувру (фр. Muse du Louvre) — один з найбільших музеїв світу, розташований на правому березі Сени в першому окрузі Парижа. Музей було відкрито 1793 року під назвою Центрального музею мистецтв Республіки.

Лувр демонструє 35 000 експонатів, від найдавніших часів до XIX століття на виставковій площі 72 735 м².< ... Читати далі »
Просмотров: 1625 | Добавил: VCRB | Дата: 08-04-2020

В наш зовсім нелегкий час, з масою проблем різного характеру дуже важко бути оптимістом та шукати позитив у чомусь. Але вірити в краще потрібно, і  не тільки вірити, але й вносити самому щось хороше та веселе в наше повсякденне життя. 
До Дня сміху, що відзначається 1 квітня, працівниками ЦРБ оформлено книжкову виствку "Від старого до малого - всі ми любим щирий сміх", на якій представлені твори українських гумористів О.Вишні, Є. Гуцала, П.Глазового та інші.
Достовірно не відомо, як і в якій країні з’явився День сміху. Але сьогодні це вже не так важливо, ... Читати далі »
Просмотров: 213 | Добавил: VCRB | Дата: 30-03-2020

2020 рік оголошено роком Європи в Україні. А з огляду на останні події в Україні та світі, пов'язані  із поширенням коронавірусу COVID-19, та жорсткі карантинні заходи, пропонуємо вам, наші шановні користувачі, здійснити захоплюючу віртуальну подорож визначними музеями, бібліотеками Європи.
І розпочати нашу подорож пропонуємо  Національним музеєм у Кракові.

Національний музей у Кракові було створено 7 жовтня 1879 року, тож він є найстарішим музеєм у Польщі. Його було закладено як першу музейну інституцію поляків, повністю позбавлених на той час власної державності (Польща тоді була поділена між Російською імперією, а ... Читати далі »
Просмотров: 241 | Добавил: VCRB | Дата: 25-03-2020

Ліна Костенко – перлина сучасної української літератури. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні. Уже багато років вона залишається справжнім борцем з неправдою, показовістю, пристосуванством, а зброя її – твори. Вона вміє зачепити, змусити думати, мріяти та діяти. Твори Ліни Костенко перекладені англійською, білоруською, естонською, італійською, німецькою, словацькою та французькою мовами.

19 березня видатна українка відсвяткувала свій ювілей. Її поетичний світ – різноманітний і багатоликий. Усе хвилює душу поетеси – історичне минуле українського народу, його сьогодення, цінності, кохання, пробле ... Читати далі »
Просмотров: 247 | Добавил: VCRB | Дата: 16-03-2020

Кублицький В. Юнацтву про мистецтво. Книга перша/В. Кублицький .- Київ: Мистецтво, 2018.- 56 с.: іл.

   Вашій увазі пропонується збірка статей, присвячених відомим творам образотворчого мистецтва. Кожен з вас із неодмінною насолодою ще раз зустрінеться або вперше познайомиться із шедеврами майстрів минулих часів, кожен з вас знайде в цих творах і текстових матеріалах щось нове для себе, щось цікаве.
   Буде чудово, якщо після ознайомлення з цією книжкою ви підете в музеї та бібліотеки, відкриєте  сайти інтернету й поринете у прекрасний світ мистецтва.
   Нехай вічна та непо ... Читати далі »
Просмотров: 193 | Добавил: VCRB | Дата: 13-03-2020

До уваги користувачів!

На виконання заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території Хмельницької області та на виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронав ... Читати далі »
Просмотров: 236 | Добавил: VCRB | Дата: 12-03-2020

Прихід весни в Україні пов'язаний з пам'ятними днями – спомином великого сина українського народу, поета, художника Тараса Григоровича Шевченка. Шевченкове слово і думка, що завжди привертає увагу широкої громадськості, набуває особливого звучання під час Шевченківських днів.  По всій країні проводяться урочистості з нагоди річниці, покладаються квіти до монументів, звучать його вірші.

З нагоди 206-річчя від дня народження відомого українського генія Т.Г. Шевченка працівниками відділу обслуговування Віньковецької ЦРБ презентовано книжкову  виставку-портрет«Слово Шевченко ... Читати далі »
Просмотров: 199 | Добавил: VCRB | Дата: 03-03-2020

   27 лютого у читальній залі Віньковецької районної дитячої бібліотеки для фахівців сільських філій відбувся практикум «Вилучення з фонду бібліотечних документів, які втратили інформаційну цінність».
  Програма практикуму була ретельно  продумана і проведена з врахуванням  побажань  фахівців сільських бібліотек.
   Як зазначила у вступному слові директор ЦРБ С.В.Кушнір: "Основним напрямком політики формування книжкового фонду має стати його оптимізація на основі поетапного кількісного скорочення шляхом систе ... Читати далі »
Просмотров: 220 | Добавил: VCRB | Дата: 28-02-2020

   Бекол Д. Право на помилку. 25 успішних жінок розповідають про те, чого їх навчили власні помилки/ Д.Бекол; пер. з англ. І.Віннічук.- Київ: Книголов, 2018.- 272 с.

   Письменниця Джессіка Бекол у книзі "Право на помилку" привідкрила лаштунки життя 25 жінок двадцять першого століття, якими ми захоплюємося і кар’єрі яких заздримо. Їх теж не оминали негаразди, проте цим жінкам вдалося перетворити кожну невдачу на досвід, який заклав фундамент їхнього майбутнього успіху.
   "Право на помилку" — це таблетка від головного болю після тяжкого робочого дня. 25 ... Читати далі »
Просмотров: 192 | Добавил: VCRB | Дата: 21-02-2020

   Афганська війна. Через її  жорна  пройшли сотні тисяч радянських воїнів. Тут  переплелися героїзм і страждання.  В цьому році ми вшановуємо 31-ту річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Хоч і минуло немало часу, але наслідки тієї війни й досі тяжіють над тими, хто був змушений брати в ній участь.
   З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав  та 31-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, 15 лютого у центральній районній бібліотеці  відбулася зустріч-вшанування уч ... Читати далі »
Просмотров: 306 | Добавил: VCRB | Дата: 16-02-2020

« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 78 79 »