Главная » Архів новин

      5 бібліотекарів Хмельниччини пройшли у третій, фінальний раунд Всеукраїнського конкурсу «Сучасний бібліотекар-2» і увійшли у 30 найкращих сучасних бібліотекарів на Україні, це: Берлоус Юлія, Шмаль Тетяна (обласна універсальна наукова бібліотека імені Миколи Островського), Рогульська Вікторія (обласна бібліотека для дітей ім.Т.Г.Шевченка), Кульчицька Галина (Кам’янець-Подільська ЦБС) та бібліограф краєзнавець Віньковецької ЦРБ Жук Марина!!

      На початку 2014 року програма «Бібліоміст» оголосила Всеукраїнський конкурс на участь у інноваційному проекті «Сучасний бібліотекар-2». Мета проекту - підготувати ліде ... Читати далі »

Просмотров: 813 | Добавил: VCRB | Дата: 09-07-2014

       Незабаром одне із найвідоміших та найзагадковіших давньослов’янських свят – Івана Купала, що відзначалося в Україні ще за часів язичництва. Воно припадало на 7 липня (за новим стилем) і пов'язувалося з літнім сонцестоянням. Ім'я ж святу дав Купало – бог земних плодів, урожаю, добробуту та лікарських рослин. Основні обрядодії цього дня називалися купаліями і відбувалися у ніч з 6 на 7 липня. Молодь ретельно готувалася до них: збирали дрова для вогнища, ставили обрядове дерево (часто це була верба), яке наряджали вінками й кольоровими стрічками.
       Ще дівчата плели собі віночки з трав та квітів, які пускали на воду, бо ті таким чином могли вказати «звідки свати будуть».
       Але чи знає сучасна молодь традиції святкування цього дня?
    ... Читати далі »

Просмотров: 789 | Добавил: VCRB | Дата: 03-07-2014

     Найбільший виклик українського книговидання полягає навіть не в черствості чиновника чи неповороткості бюрократичного апарату, а в тому, що половина українців не готова бачити в книзі джерело інформації та позитивних емоцій, бо не привчена змалку до читання.
      Про це Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич заявив на конференції «Державна політика книжкової сфери: новий шанс для України», яка відбулася в приміщенні Наукової бібліотеки Національного університету «Києво-Могилянська академія» на завершення проекту Book Platform в Україні в рамках програми «Культура» Східного Партнерства ЄС.

... Читати далі »

Просмотров: 448 | Добавил: VCRB | Дата: 01-07-2014

       28 червня 1996 року увійшло в новітню історію нашої країни як День Конституції, день невмирущої волі українців мати свою державність, бути суверенними серед інших вільних народів Європи і світу. Інакше кажучи, ця дата стала могутнім акордом у самоствердженні України як держави-нації.
       Чинна Конституція України пройшла складний шлях становлення і розвитку. Вона стала вершиною, найбільш значущим здобутком української теорії та практики конституціоналізму. Конституція України 1996 р. стала першою загальновизнаною у всьому світі вітчизняною конституцією незалежної Української держави, що визначила основи суспільного і державного ладу, права і свободи людини і громадянина, порядок організації та функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування. У такий спосіб було одержане своєрідне свідоцтво ... Читати далі »

Просмотров: 429 | Добавил: VCRB | Дата: 27-06-2014

       25 червня 2014 р. у Віньковецькій центральній районній бібліотеці пройшла правнича година для юнацтва «Молодь і право». Мета заходу - формування у молоді навичок правомірної поведінки, негативного ставлення до правопорушень та поваги до держави, закону і права.
       Молоді користувачі бібліотеки дізналися про норми і галузі права, що таке закони й підзаконні акти, їх значення для громади, про те, як знайти потрібний правовий документ у Інтернеті. Окремо розглядалось питання правомірної поведінки, юридичних правопорушень та відповідальності за них.

... Читати далі »

Просмотров: 516 | Добавил: VCRB | Дата: 25-06-2014

        Війна далека… Але пам'ять з нами 

       Під такою назвою у читальній залі діє книжково-ілюстративна виставка-пам’ять, приурочена до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Війна на зустріч молодому дню 
Із гуркотом, із брязкотом котилась,
Лавиною металу і вогню
На нашу землю й долю навалилась...

&nbs ... Читати далі »

Просмотров: 504 | Добавил: VCRB | Дата: 20-06-2014

      18-20 червня 2014 року відбувся триденний семінар директорів ЦБС, ЦРБ, ЦМБ (літній клуб бібліотечних менеджерів) на тему: «Менеджмент якості у бібліотеці».
     18 червня семінар розпочав свою роботу на базі Хмельницької МЦБС. Відкрила семінар директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Миколи Островського, заслужений працівник культури України Синиця Н.М., яка ознайомила присутніх з програмою роботи семінару, окреслила коло професійних питань запропонованих для розгляду на семінарі.
      Наступного дня учасників семінару гостинно зустрічала Хмельницька ЦРБ (смт. Чорний Острів) на чолі із заступником голови Хмельницької районної де ... Читати далі »

Просмотров: 668 | Добавил: VCRB | Дата: 20-06-2014

            На долю Анни Ахматової у російській літературі випала особлива місія. Вустами Ахматової заговорила, розправивши могутні крила, російська жіноча поезія. Видатні сучасниці поетеси зазначали, що у своїй творчості вона дала "цілу книгу жіночій душі", висловила головні її суперечності, "яким стільки років не було виходу..." Блок з великою повагою вирізняв її на тлі багатої творчими особистостями "Срібної доби". Він і книжки свої надписував їй як рівний - рівній: "Блок - Ахматовій". Друга заслуга цієї поетеси полягала в тому, що, пройшовши через усі катаклізми російської історії перших двох третин XX ст. - дві світові війни, революції, страшні ексцеси радянської влади від часів її встановлення до хрущовської "відлиги", - переживши загибель блискучого покоління творчої інтелігенції ... Читати далі »

Просмотров: 686 | Добавил: VCRB | Дата: 19-06-2014

      13 червня 2014 року о 10 годині користувачі  Інтернет-центру Віньковецької  ЦРБ взяли участь у конкурсі  WikiDay в рамках проекту «Вікіпедія» за програмою «Бібліоміст». 

       ... Читати далі »

Просмотров: 579 | Добавил: VCRB | Дата: 13-06-2014

      Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, прийнятого на засіданні Кабінету Міністрів України 17.04.2014 «Про організацію проведення обговорення положень змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади»,   Робочою групою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розроблено порівняльну таблицю до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

      ... Читати далі »

Просмотров: 430 | Добавил: VCRB | Дата: 13-06-2014

« 1 2 ... 63 64 65 66 67 ... 78 79 »