Главная » Архів новин

На громадське обговорення винесено проект Закону України «Про внесення змін до податкового кодексу України щодо державної підтримки розвитку культури».

Ваші пропозиції просимо надсилати на електронну адресу Віньковецької центральної районної бібліотеки vinkivcibib@mail.ru, до 15.06.2014р.


 

Просмотров: 440 | Добавил: VCRB | Дата: 13-06-2014

 Шановні друзі !

      Віньковецька центральна районна бібліотека запрошує Вас взяти участь у конкурсі WikiDay в рамках проекту «Вікіпедія» за програмою «Бібліоміст».

      Конкурс відбудеться в приміщенні Віньковецької ЦРБ 13 червня 2014 року о 10 годині за адресою вул. Соборної України, 19

< ... Читати далі »

Просмотров: 405 | Добавил: VCRB | Дата: 09-06-2014

       Україна, як і кожен її регіон, має своє, характерне лише для неї обличчя, яке визначається природою, рельєфом, ґрунтами, рослинністю, ріками та озерами. Природа впливає на господарську діяльність і світогляд людей, їхні вірування, звичаї, традиції і побут. З нею пов'язані різні ритуали, повір'я і численні свята, наприклад, русалії, Зелені свята, Івана Купала та інші. Культуру будь-якого народу, в тому числі й українців, не можна зрозуміти, не звертаючись до історії розвитку його взаємин з природою - єдиним і незамінним джерелом матеріальних і духовних благ. 

      Саме темі природи України та екологічній ситуації присвячений День екологічного інформування "Красу планети не зруйн ... Читати далі »

Просмотров: 567 | Добавил: VCRB | Дата: 05-06-2014

     28 травня 2014 р. на теренах Віньковеччини відбулося професійне навчання працівників сільських публічних та шкільних бібліотек Віньковецького району на тему "Діти. Книга. Бібліотека". Навчання проводили працівники Хмельницької обласної дитячої бібліотеки ім. Т.Шевченка.  Присутнім надано консультаційні поради в таких цікавих формах, як ігрове судове засідання "Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай" (В.В.Бернадська, бібліотекар І кат. обласної бібліотеки для дітей), інтелектуальний бібліотурнір  "Ерудити інформаційного пошуку" (Т.В.Копаничук, зав. відділом  обласної бібліотеки для дітей). Неабиякий інтерес викликали майстер-класи "Від презентації до буктрейлерів"  та "Сучасна модель книжкової виставки"  (О.І. Л ... Читати далі »

Просмотров: 533 | Добавил: VCRB | Дата: 28-05-2014

     Вибір професії — це вибір життєвого шляху, вибір сфери прикладання своїх сил, знань та умінь. А разом з ним — і відповідної роботи та спільноти людей, нею об'єднаних. Обрати професію - означає обрати шлях опанування певної системи знань і практичних навичок, шлях реалізації своїх здібностей, природних нахилів, інших особистих якостей та їх подальшого формування у процесі навчання та трудової діяльності. Саме з метою ознайомлення майбутніх абітурієнтів із такою професією, як банківський працівник 19 травня на базі читальної зали Віньковецької РДБ проведено семінар «Іменини професії: банківський працівник», ініційований Віньковецький районним центром зайнятості. Із вступним словом «Банківська справа: історичний екскурс» до учасників заходу, учнів 9-го к ... Читати далі »

Просмотров: 541 | Добавил: VCRB | Дата: 19-05-2014

     14 травня 2014 р. в приміщенні Віньковецького районного будинку культури відбувся інтелектуальний турнір «Україна – європейський вибір», ініційований Хмельницькою обласною бібліотекою для юнацтва, організований та проведений Віньковецькою ЦРБ. Учасниками стали учні 10 А та 10 Б класів Віньковецького НВК.
     Команда «Козаки»: Денис Бондар, Ільєв Артем, Мазур Ірина, Потравний Максим, Приступа Вадим, Римарович Ірина.
     Команда «Патріоти»: Альона Кошалковська, Юля Курлянцева , Світлана Маринюк, Ангеліна Назимок, Крістіна Ткачук, Альона Яворська.
     Під час інтелектуальних боїв учні продемонстрували високий рівень знань із історії, географії, вміння аргументувати свою позицію під час д ... Читати далі »

Просмотров: 661 | Добавил: VCRB | Дата: 14-05-2014

     30 квітня 2014 року на базі Зіньківської бібліотеки філії відбувся семінар бібліотечних працівників району  «Краєзнавча робота – фактор позитивного іміджу бібліотеки». 
      Як показує досвід, краєзнавство стало одним з пріоритетних напрямів ро­боти практично кожної книгозбірні нашого району. Саме краєзнавча діяльність дозволяє  зробити бібліотеки особливим краєз­навчим центром територіальної громади.Бібліотеки не тільки збирають і зберігають краєзнавчі документи, але й здійснюють інформаційне забезпечення краєзнавства.
      Краєзнавча діяльність кожної бібліотеки досить різноманітна, кожна має своє обличчя, знаходить свою “родзинку”, напрямок.
... Читати далі »

Просмотров: 759 | Добавил: VCRB | Дата: 30-04-2014

       Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже 28 років не втихає у нашій свідомості. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони чоловік. Ця трагедія зачепила долю кожного українця, сколихнула життєве дерево багатомільйонного народу.
      До цієї чорної дати у Віньковецькій центральній районній бібліотеці проведено годину пам'яті "Чорнобиль - незакінчена історія". Ведучі заходу Л.Баранюк та Ш.Юськова розповіли користувачам Інтернет-центру про найстрашнішу за наслідками катастрофу минулого тисячоліття, згадали людей, які брали участь в ліквідації наслідків аварії ... Читати далі »

Просмотров: 558 | Добавил: VCRB | Дата: 25-04-2014

На ній і гроно, і пелюстка,
І небо райдуги на ній...
Мов берегиня вроди хустка
Здавен у нашій стороні.

     Саме такими словами розпочалась народознавча година "Вічний дарунок – хустка квітчаста", що проведено в читальній залі Віньковецької ЦРБ 15 квітня. Адже проходять роки, десятиліття, виростають нові покоління, змінюється влада, з'являється нова мода, та ніколи не можуть зникнути з пам'яті людської добрі традиції прадідів, їх обереги поруч нас, не дають нам забути, що ми — діти народу українського.
     Учасники народознавчої години дізнались баг ... Читати далі »

Просмотров: 3840 | Добавил: VCRB | Дата: 15-04-2014

      1 квітня в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» щорічно проходить Міжнародний день птахів. Саме 1 квітня 1906 р. була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Крім того, в цей час розпочинається весна, перелітні птахи повертаються додому з місць зимівлі. Закликання птахів – старовинна традиція нашого народу, а шпаківні виготовляли ще з давніх-давен. Люди завжди вважали птахів своїми помічниками і всіляко підтримували та оберігали місця їх існування. Офіційно це свято в Україні почали відзначати в 1926 році (в колишньому СРСР), згодом поновили в 1998 р. В цей день проводяться заходи, під час яких дітям і дорослим пропонують не тільки виготовити шпаківні, змайструвати штучне гніздів’я, а й придивитись до птахів пильніше, сприяти своїми діями й вчинками підвищенню чисельності пташиного населенн ... Читати далі »

Просмотров: 563 | Добавил: VCRB | Дата: 15-04-2014

« 1 2 ... 64 65 66 67 68 ... 78 79 »