Главная » Архів новин

Доброго дня! Запрошуємо заповнити анкету "ІНФОРМАЦІЙНА КУЛЬТУРА КОРИСТУВАЧІВ БІБЛІОТЕКИ".
Отримана інформація буде використана для вдосконалення інформаційної роботи бібліотеки, а дані подаватимуться виключно в узагальненому вигляді. Заповнення анкети займе не більше 10 хвилин.

Ваші відповіді є дуже важливими!
Заздалегідь вдячні Вам за допомогу у виявленні читацької думки та допомоги у роботі!

... Читати далі »

Просмотров: 594 | Добавил: VCRB | Дата: 28-03-2014

       До 75-річчя визволення Віньковецького р-ну від німецько-фашистських загарбників у читальні залі Віньковецьої ЦРБ проведено День краєзнавця «Віньковеччина моя, життя мого любов», у рамках якого відбулась експерс-презентація книжково-ілюстративної виставки «Мій край, де маю щастя жити», серед учасників заходу проведено вікторину «Чи знаєш ти свій рідний край», про жахіття війни на теренах нашого краю дізнались із історико-краєзнавчого екскурсу «Віньковеччина у роки Великої Вітчизняної війни». 

... Читати далі »

Просмотров: 517 | Добавил: VCRB | Дата: 26-03-2014

...Що таке поезія?
Молитва.
Звернення до Бога і людей.
Це - любові невимовне світло,
Що до Тебе крізь цю ніч веде.


      Мабуть, кожен із нас, хоча б раз у житті, під впливом якогось невгамованого пориву брав до рук чи то олівець, чи то ручку і на клаптику якогось паперу записував усі ті метушливі думки, які народжувалися саме в ту хвилину. А потім, ці сердешні роздуми, у більшості своїй, так і залишалися на мовчазних сторінках паперового життя. Так все ж у декого із нас ці думки на папері настільки виразні, що ними не гріх і поділитися. Адже у слові і любов, і надія, і туга, і відчай. У слові - увесь світ.
      Уже багато століть це мистецтво слова, що виповнене енергією «аристократизму духу», називають поезією. І як пише Ліна ... Читати далі »
Просмотров: 850 | Добавил: VCRB | Дата: 21-03-2014

     У Хмельницькій області стартувала пересувна історико-документальна фотовиставка „Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни (1941-1945 рр.)”, представлена з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.
      З 10 по 23 березня дана виставка експонується у холі Віньковецької райдержадміністрації.
Унікальність виставки полягає у тому, що експонуються 180 архівних документів і близько 90 світлин в тому числі і з приватних колекцій, які зроблені німецькими окупантами. Щодо документів, то всі бажаючі мають можливість ознайомитися з розпорядженнями гітлерівців про використання населення Хмельниччини до примусової праці, про покарання за не виконання трудової повинності тощо. Крім того відвідувачі матимуть ... Читати далі »
Просмотров: 594 | Добавил: VCRB | Дата: 20-03-2014

      19 березня на базі Солобковецької сільської бібліотеки Ярмолинецького району відбувся майстер-клас «Нові бібліотечні послуги в практиці роботи» за участю бібліотечних фахівців ХОУНБ ім. М. Островського, Хмельницької, Ярмолинецької та Віньковецької ЦБС. 
      З вітальним словом до учасників майстер-класу звернувся начальник відділу культури Ярмолинецької РДА Є. Гжегожевський , директор Ярмолинецької ЦБС М.Гриб. Присутні бібліотечні фахівці виступили з презентаціями, під час яких, ділились інноваційним досвідом, розповідали історії успіху своїх бібліотек, демонстрували активну участь у житті місцевих громад. Учасники майстер-класу аналізували досвід вітчизняних та зарубіжних бібліотек, активно обговорювали інноваційні бібліотечні послуги та можливість їх втілення у стінах своїх бібліотек.
... Читати далі »
Просмотров: 515 | Добавил: VCRB | Дата: 19-03-2014

Будь кришталем, коли ти з каміння,
будь фіалкою, коли ти рослина,
соловієм, коли ти пташина, 
а любов'ю, коли ти людина.
                          О.Козловський

     Саме цими словами розпочалась інформаційна година "Бринить кришталь...", що відбулась 12 березня у читальній залі Віньковецької ЦРБ. Ведуча заходу бібліотекар І кат. Ш.Юськова запросила всіх учасників у чарівний та непоторний світ кришталю. У народі вважають, що, поклавши кришталь під подушку, можна позбутися безсоння, безпричинного страху. Володіючи особливою силою скріплювати клятвені договори, священні узи, обіцянк ... Читати далі »
Просмотров: 547 | Добавил: VCRB | Дата: 12-03-2014

     В Україні система надання безоплатної правової допомоги на сьогодні є досить розгалуженою. В Україні функціонує мережа громадських приймалень управлінь юстиції, мережа центрів надання вторинної правової допомоги, декілька мереж неурядових організацій, які надають безоплатну правову допомогу.
     Проте, всі ці суб’єкти надання безоплатної правової допомоги зосереджені в обласних центрах, або великих містах. При цьому люди з віддалених сіл чи районів часто позбавлені можливості отримати безкоштовну правову допомогу відповідної якості через неможливість, чи відсутність коштів для того, щоб доїхати до місця надання такої допомоги.
     Члени Благодійної організації «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» звичайно роблять дуже багато для, того щоб безкоштовні правові послуги у віддалених районах ставали досту ... Читати далі »
Просмотров: 466 | Добавил: VCRB | Дата: 11-03-2014

     07 березня 2014 року в залі засідань райдержадміністрації відбулись заходи з відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка за участі керівників органів державної влади і місцевого самоврядування, трудових колективів, громадськості.
      Голова районної ради М. Бойко привітав присутніх із знаменною подією в житті України та всього світу – 200-річчям з дня народження Тараса Григоровича Шевченка, і зазначив, що: «В умовах складних процесів нашого державотворення, політичного протистояння актуальними є заповіти Тараса Шевченка, які закликають всіх нас до об’єднання заради України. Шануючи сьогодні Великого Кобзаря, ми вклоняємося до землі за його безсмертний дороговказ, за надію на те, що над Україною зійде щаслива зоря Свободи і ... Читати далі »
Просмотров: 579 | Добавил: VCRB | Дата: 07-03-2014

     6 березня в Віньковецькій ЦРБ відбулась літературно-мистецька година «Кобзарю, знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон», присвячена 200-річному ювілею Тараса Шевченка.
     Шевченко – це завжди сучасно і цікаво. Це завжди в епіцентрі того, що ми називаємо українським культурним світом. Мабуть, у цьому і є феномен нашого Кобзаря - він завжди збурює думку і дух, ставить непрості запитання і дає ще складніші відповіді.
     Тарас Шевченко у кожного свій. Образ найщирішого лірика і гнівного бунтаря, поета, художника, духовного батька відродженої української нації постав перед зором учасників заходу завдяки поетичним, прозовим і малярським творам митця, з якими знайомили присутніх фахівці бібліотеки.
     Тему Подільської Шевченкіани розкрив фільм «Земля подільська, яку сходив ... Читати далі »
Просмотров: 697 | Добавил: VCRB | Дата: 06-03-2014

     «NE-FORMAT» - саме під такою назвою відбулася Зимова школа молодих бібліотекарів, яка тривала 11-15 лютого у гірськолижному відпочинковому комплексі «Звенів» с. Орявчик , що на Львівщині. Однією із 30 учасниць Школи стала зав. бібліотекою с. Яснозір'я Оксана Анатоліїівна Ткачук.
      Школа молодого бібліотекаря УБА - проект Української бібліотечної асоціації, який вперше був реалізований у серпні 2013 року за підтримки програми «Бібліоміст», організований Оксаною Бояриновою та Миколою Вірстюком. Це інформаційно-освітній проект, який проводиться у форматі тренінгів з використанням інтерактивних форм навчання, майстер-класів, практичних занять та інших форм, що сприяють розвитку креативності його учасників. Головна мета школи – навчити м ... Читати далі »
Просмотров: 767 | Добавил: VCRB | Дата: 19-02-2014

« 1 2 ... 65 66 67 68 69 ... 78 79 »