Главная » Архів новин
        Гетьман України І. Мазепа (1687—1709) був високо інтелектуальною особистістю, здобувши ґрунтовну освіту, володів кількома іноземними мовами на різному рівні, мав інтерес до ренесансового бачення правителя та держави, сам не цурався мистецтв — музики і віршотворення, цікавився архітектурою, книгами на рівні бібліофільства, образотворчим та ужитковим мистецтвом. Наближав до себе богословів та філософів, а також поетів, творців образотворчого мистецтва, будівельників-архітекторів. Розвиток освіти бачив як один із магістральних курсів у своїй політиці, віддаючи цьому чимало уваги; зокрема підніс значення Київської академії, сприяв заснуванню Чернігівського колегіуму, добирав керівників освітнього процесу, дбав про науки та вчених. Активно сприяв національному книгодрукуванню і прикладному до нього граверству, фінансуючи різні видання особисто. Дбав про церкву і підносив її: по-перше, ... Читати далі »
Просмотров: 27063 | Добавил: VCRB | Дата: 10-07-2012

26 червня 2012 року на базі ЦРБ  відбувся семінар для бібліотечних працівників району на тему: «Публічна бібліотека як краєзнавчий, інформаційний центр».
           Краєзнавча робота залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності публічних бібліотек району наголосила у своєму виступі, відкриваючи семінар ... Читати далі »

Просмотров: 954 | Добавил: VCRB | Дата: 26-06-2012

     Життя інколи дає нам такі уроки, що ми волею-неволею починаємо відстоювати свої права. Тому важливо сьогодні знати кожному хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав. З цією метою 25 червня у Віньковецькій ЦРБ проведено День інформації «Твоя правова культура». 
      «Положення Загальної декларації прав людини стали підваленою понад 80 міжнародних договорів і декларацій з прав людини, величезної кількості регіональних конвенцій з прав людини, національних законів про права людини і конституцій держав», - саме такими словами розпочалось знайомство учасників заходу із Декларацією прав людини в ході бесіди «Декларація прав людини – права та обов’язки кожного». Під час проведення тренінгу «Правовий всеобуч» учасники заходу мали змогу пригадати основні поняття з правознавства та з’ясувати, чи вміють вони користуватися своїми правами у повсякденному житті. Їм було ... Читати далі »
Просмотров: 1155 | Добавил: VCRB | Дата: 25-06-2012

      Поет Р. Рождественський – це ціла епоха в російській радянській поезії. Своїми віршами він зміг розповісти про велику країну Росію, про героїв і простих людей, про грандіозні звершення і справи незначні.


      І все це у Рождественського виходило дивовижно талановито і щиро. Поет умів говорити про величне просто. Про кохання, про людину, про країну. Поезія Р.Рождественського – це зразок прон ... Читати далі »
Просмотров: 652 | Добавил: VCRB | Дата: 20-06-2012

      31 травня 2012 року на базі Зіньківської сільської бібліотеки відбувся майстер-клас для бібліотечних працівників району на тему «Нові бібліотечні послуги в практиці роботи»
Просмотров: 963 | Добавил: VCRB | Дата: 31-05-2012

… я мрію так життя прожити,
Щоб кров і піт віддать землі своїй,
Щоб у плодах мої хилились віти,
Щоб розроставсь в глибинах корінь мій. ... Читати далі »
Просмотров: 1731 | Добавил: VCRB | Дата: 24-05-2012

    Хмельниччина є невід`ємною складовою держави. Це прекрасний край, багатий своєю історією, культурою,населений творчими, працелюбними людьми, які чесно роблячи свою справу, закладають цеглини в забезпечення основних складових національної ідеї – соціальну, економічну, духовну.
     Важко знайти людину, геть позбавлену любові до отчого краю. Та чи можна її, таку, вважати справжньою людиною, громадянином?
     З любові до «малої батьківщини» виростає неосяжна любов до всієї нашої великої Вітчизни. Друге без першого – неможливе. Ось чому так багато важить для кожного плекати ... Читати далі »
Просмотров: 1003 | Добавил: VCRB | Дата: 15-05-2012

      На нашу землю знову завітала весна, прикрасила її квітом, наповнила пахощами. Усе ожило, пробудилося, набуло краси. Здається, що навесні ми по – особливому, ніжно й трепетно, любимо рідну землю. Бо саме з весною приходить до нас свято Перемоги. Саме Дню Перемоги працівники Віньковецької ЦРБ присвятили усний журнал «Велика Вітчизняна – час і пам'ять», сторінками якого є: ... Читати далі »
Просмотров: 719 | Добавил: VCRB | Дата: 03-05-2012

    Чи буде квітень, як завжди,
   Дарунком весняної здоби, 
   Чи власним іменем біди 
   Ми назвемо його «Чорнобиль»?


   Історія України має не тільки «білі плями» Середньовіччя, але й «темні плями» сучасності. Одна з них – Чорнобиль. Немає в Україні такого місця, яке б не було пов`язане з горем ... Читати далі »
Просмотров: 1276 | Добавил: VCRB | Дата: 25-04-2012

        7 квітня світова спільнота традиційно відзначає Всесвітній день здоров'я. Саме цього дня в 1948 році була створена Всесвітня організація охорони здоров'я (World Health Organization), скорочено ВООЗ. З того часу членами Всесвітньої організації охорони здоров'я стали більше 190 держав світу.
         Всес ... Читати далі »
Просмотров: 2104 | Добавил: VCRB | Дата: 06-04-2012

« 1 2 ... 75 76 77 78 79 »