Главная » Архів новин
Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи .
Усі мої сили і душу широку,
Й життя я віддам до останнього кроку,
Аби ти щаслива була,Україно,
Моя Батьківщино!

      Соборність України – одна з важливих тем історії України. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складною.

      22 січня у читальній залі Віньковецької районної бібліотеки для дітей відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Соборності та ... Читати далі »
Просмотров: 823 | Добавил: VCRB | Дата: 22-01-2013

      У вівторок, 8 січня в читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулась літературно-музична композиція «Ми канемо у вічність молодими» до 75-ліття від дня народження В.Стуса . 
     Життя і творчість Василя Стуса, одного з найвизначніших поетів ХХ століття, схоже на спалах - короткий і яскравий. Мистецька спадщина поета оригінальна, потужна, самобутня. Його твори відкривають позапростірний світ іншого буття. На інших траєкторіях мислення, сприйняття світу .
Народився В.Стус напередодні величного Різдва, коли небо і земля, усі сили долучаються до творення добра, коли душа наповнюється світлими почуттями, в очікуванні справжнього дива. Народні звичаї увійшли у плоть і кров Василя Стуса, а разом із ними і пошана до землі, минулого, до України.
      Дитинство та юність майбутнього поета пр ... Читати далі »
Просмотров: 656 | Добавил: VCRB | Дата: 08-01-2013

     Найніжнішим ліриком, українським соловейком називають Володимира Сосюру, чиє поетичне слово народжувалося з любові і з любов'ю промовляє до всього сущого на землі. Ліричні вірші, поеми, автобіографічна проза - це безмежний світ поета, це історія, пережита в любові й ненависті, радості й журбі, пережита гостро, до сліз, до знемоги.

       4 січня до 115-річчя від дня народження українського поета В.Сосюри працівники Віньковецької ЦРБ провели поетичний альбом «Всім серцем любіть Україну сво ... Читати далі »

Просмотров: 625 | Добавил: VCRB | Дата: 04-01-2013

      ХХ століття ознаменувалося ім’ям героя нової доби – В’ячеслава Чорновола, одного з тих, кого можна назвати Совістю народу. Прикладом героїзму став життєвий подвиг В’ячеслава Максимовича. Він мав велику сміливість бути собою, приймати рішення, покладаючись на себе, і йти до кінця заради синівської любові до України. В’ячеслав Чорновіл згадував: «Під час випускного вечора в університеті пішов на Володимирську гірку, і дав клятву, що все життя буду боротися за Україну». І він не тільки боровся за неї, але й віддав за неї своє палке життя.
Просмотров: 636 | Добавил: VCRB | Дата: 24-12-2012

      Великі люди - від землі, з народного кореня. Це - геніальні особистості, генії, що латиною означає "дух". У давньоримській міфології дух - покровитель, пізніше - добрий дух. А з часом - людина, якій притаманна в найвищій мірі обдарованість або талант. Такі непересічні постаті знаменують собою історію нації... Отож, без мандрівного філософа, байкаря, поета й перекладача Григорія Савича Сковороди нема ні славетних Чорнух, ні Полтавщини, ні України взагалі, нашого народу й держави. Адже Сковорода - наша знакова величина. 
       Дедалі гучніше достукується до наших сердець Сковорода сьогодні, на початку XXI століття. Але й ми маємо повніше зрозуміти Сковороду та виконати його заповіти.
       3 грудня о 15:00 у читальній залі Віньковецької ЦРБ проведено літературний портрет "Григорій Сковорода на портреті і ... Читати далі »
Просмотров: 1012 | Добавил: VCRB | Дата: 03-12-2012

                Славних наших дочок і синів  
                Народив цей 
край чудовий.
... Читати далі »
Просмотров: 776 | Добавил: VCRB | Дата: 29-11-2012

       13 листопада у приміщенні Віньковецького РБК працівниками центральної районної бібліотеки проведено вечір поезії «Андрій Малишко: поет великої душі». Захід присвячений 100-літтю від дня народження митця. Наразі святкування цієї події відбуватиметься в Україні на високому державному рівні. 
        Художній світ, створений поетом – це великий і щедрий дар рідній Україні, своєму народові. 

Просмотров: 1051 | Добавил: VCRB | Дата: 13-11-2012

       Сучасна бібліотека – це не тільки сховище паперових документів, а й власник новітніх інформаційних ресурсів і технологій. Комп’ютеризація, забезпечення вільного доступу до мережі Інтернет надає можливості користувачам незалежно від місця проживання мати однаковий доступ до інформації для освіти, культурного збагачення, фахової діяльності, самовдосконалення. 
      Ставши переможцями проекту «Організації нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету ІІ» у рамках програми «Бібліоміст», чотири книгозбірні Віньковеччини (центральна районна бібліотека та публічні бібліотеки сіл Зіньків, Дашківці і Яснозір'я) у вересні-листопаді 2011 року гостинно відкрили двері Інтернет-центрів для жителів місцевих громад. 
      Непомітно пройшов рік. І ось 30 жовтня 2012 року в Інтерн ... Читати далі »
Просмотров: 781 | Добавил: VCRB | Дата: 30-10-2012

      Вільний безперешкодний доступ до інформації – в основі бібліотечної професії. Сьогодні у відкритому доступі у глобальній інформаційній мережі знаходиться понад 25 мільйонів наукових статей, дисертацій, монографій, навчальних і дослідницьких матеріалів. Мільйони книг вже – у легальному он-лайновому доступі. З метою інформування про їхнє існування та кваліфікований пошук у мережі Інтеренет, у рамках Тижня Відкритого Доступу працівники Віньковецької центральної районної бібліотеки провели для учнів 11-А класу Віньковецького НВК (класний керівник Гуменюк Л.С.) інформаційну годину «Зелений та Золотий Шляхи Відкритого Доступу».
Просмотров: 633 | Добавил: VCRB | Дата: 24-10-2012

       Вільний безперешкодний доступ до інформації – в основі нашої професії. Нині у вільному доступі – понад 25 мільйонів наукових статей, дисертацій, ... Читати далі »
Просмотров: 499 | Добавил: VCRB | Дата: 22-10-2012

« 1 2 ... 73 74 75 76 77 78 79 »