Главная » Архів новин
Юність і молодість – це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Це –  час дерзань, пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань.
12 серпня, у Міжнародний день молоді, відійшовши від старої радянської традиції, в Україні відзначається День молоді (до речі, у 2022 році вперше). В рамках відзначення цієї дати у нашій бібліотеці відбулася зустріч без краваток «Молодь творить майбутнє».
На зустріч завітав перший заступник голови Віньковецької селищної ради Дмитро Приступа. У своєму зверненні до присутніх він зауважив, що ... Читати далі »
Просмотров: 100 | Добавил: VCRB | Дата: 12-08-2022

На думку батьків підлітки можуть поводитися просто нестерпно: погано навчатись, робити необдумані вчинки, поводитись вперто, а іноді навіть хамити. Чому так трапляється і що з цим робити, ми говорили із самими підлітками на нашому традиційному кіноперегляді у ВільноХабі. Діти відверто погоджувались із тим, що нерідко пропускали повз вуха настанови та повчання батьків, не виконували їхніх прохань, хоч добре розуміли, що така поведінка може дуже їх засмутити. Тому під час нашої зустрічі ми проаналізували разом, які чинник впливають на загострення конфліктних ситуацій та дали кілька порад, щоб спілкування дітей та батьків відбувалося в атмосфері довіри ... Читати далі »
Просмотров: 102 | Добавил: VCRB | Дата: 05-08-2022

Пані Юлії, справжньої чарівниці випікання медово-імбирного печива, знову запросила усіх охочих на благодійний майстер-клас.
Для кожного учасника майстриня підготувала набір печива (сьогодні у нас були смачненька полуничка, черешні, квіти та сердечка), комплекти кольорової харчової глазурі для розпису, розповіла секрети нанесення глазурі та створення малюнків.
До речі, тісто для печива готується з якісних продуктів з додаванням меду та спецій, що робить його неповторно запашним. Для розпису використовується білкова глазур.Спосіб приготування забезпечує тривалий термін зберігання - до 2-х місяців.
... Читати далі »
Просмотров: 82 | Добавил: VCRB | Дата: 04-08-2022

Ми сьогодні разом із відвідувачами простору "ВільноХабу", що діє в нашій бібліотеці в рамках програми Мріємо та діємо  спробували нагодувати кота. Ні, до нас не прибився знову котик.
Ми просто під час традиційної бібліотечної ігротеки грали у гру "Критикотики". Це унікальна українська освітня гра з котиком Інжиром, що розвиває критичне мислення, справжній тімбілдінг для нашого кола друзів. Гра полягає у тому,
щоб зібрати якомога більше жетонів-рибок та почастувати ними Кота Інжира. А для цього треба виконати завдання, що відточують навички критичного мислення.
... Читати далі »
Просмотров: 90 | Добавил: VCRB | Дата: 01-08-2022

Війна повністю змінила життя українців, забравши відчуття безпеки й певності, що позначилось у багатьох на емоційному стані.
Діти, що поступово перетворюються на дорослих, розуміють більше ніж малеча. Тривожність притаманна підліткам навіть у мирний час, а в період війни вони стають особливо вразливі - навколо емоційна нестабільність, інформаційний тиск, всередині гормональний переполох і безліч суперечностей. Почуття напруги та тривожності стає досить частим явищем. Впоратися з психологічним навантаженням, яке вони зараз переживають, — це справжній виклик. Що робити в цій ситуації?
... Читати далі »
Просмотров: 122 | Добавил: VCRB | Дата: 29-07-2022

Відзначає в час неймовірно жорстокої війни — на шостому її місяці, після восьми років бойових дій на Донбасі, у протистоянні з московською ордою, що триває упродовж кількох століть.

День Української Державності покликаний утверджувати зв’язок українців, які живуть нині, з нашими пращурами, які впродовж багатьох поколінь будували державність українського народу. Це свято має виховати в кожного громадянина України розуміння того, що державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру не одна тисяча років.

... Читати далі »
Просмотров: 106 | Добавил: VCRB | Дата: 28-07-2022

Алла Горська – видатна художниця-шістдесятниця. Своє натхнення черпала із глибин української самобутності. Її роботи порівнювали з мексиканською мисткинею Фрідою Кало. Майстриня увійшла в історію не тільки завдяки своїм неперевершеним картинам, а ще й як відома діячка суспільно-політичного руху. Її боротьба полягала не в двобої з системою, а в наданні допомоги тим, хто став жертвою репресивних дій режиму. За свою політичну позицію була страчена за таємним вироком радянської влади в 1970 році.
Під час хрущовської “відлиги” почала потроху оживати українська культура, й Алла енергійно влилася в процес національного відродження, ... Читати далі »
Просмотров: 106 | Добавил: VCRB | Дата: 27-07-2022

Понеділок вкотре зібрав друзів на цікаву інтелектуальну гру.
Саме в той час, коли мирні жителі займалися повсякденними справами, користувачі нашого простору "ВільноХаб" стали учасниками справжнього злочину під час психологічної гри «Мафія».
Якщо Ви коли-небудь чули про мафію або є її прихильником, це Ваш хороший шанс поринути в атмосферу справжньої гри! Збирайте компанію друзів і гайда до бібліотеки!
Тож драйвуйте разом із бібліотекою у ритмі літа!
... Читати далі »
Просмотров: 109 | Добавил: VCRB | Дата: 25-07-2022

Українське суспільство сьогодні переживає чергову кризу у наслідок воєнної агресії росії проти України. У зв’язку з цим, складні  проблеми мають і діти, і дорослі.   Мова не лише про задоволення базових життєвих потреб, але і у відновленні  психоемоційного стану, соціально-психологічній адаптації внутрішньо переміщених осіб, формуванні життєстійкості, вихованні творчої особистості, здатної самостійно мислити та приймати нестандартні рішення, висувати оригінальні ідеї.

Західні, центральні регіони України стали місцем величезної концентрації переміщених українців, які приїжджають з регіонів, де спостерігається тимчасо ... Читати далі »
Просмотров: 225 | Добавил: VCRB | Дата: 25-07-2022

Про те, яку роль у житті людини відіграють емоції, чому важливо вихлюпувати їх, а не гасити в собі, а також як навчитися з ними дружити говорили сьогодні після перегляду анімаційного фільму під час п'ятничного бібліотечного кінозалу у простірі “ВільноХаб”, створеному в рамках програми  Мріємо та діємо.
А дивились ми фільм "Я - панда" (оригінальна назва "Turning Red / Почервоніння"). Події розгортаються у 2000-х роках. Мей Лі 13 років, вона живе у Канаді та має китайське походження. Дорослішання зробило життя дівчини трохи складнішим. Мей старанно намагається лишатися слухняною донькою своєї занадто дбай ... Читати далі »
Просмотров: 112 | Добавил: VCRB | Дата: 23-07-2022

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 78 79 »