Главная » Архів новин
Ось і розпочалась осінь, у багатьох навчальних закладах відновився освітній процес. Школярі, попри складну ситуацію в Україні, у зв'язку із воєнною агресією рф, знову зайняли місця, хто за шкільними партами, хто перед моніторами ПК онлайн. Для багатьох із них, майбутніх випускників, постає питання вибору майбутньої професії – одиого з найскладніших і найвідповідальніших кроків в житті молодої людини. .
Тому сьогодні пропонуємо до Вашої уваги День однієї книги "Професії. Оптимальний довідник для планування майбутнього",  яка надійшла до нашої бібліотеки в рамках Державної програми поповнення бібліотечних фондів ... Читати далі »
Просмотров: 70 | Добавил: VCRB | Дата: 07-09-2022

Ось і перші дні осені. І як би не сумно було прощатися із теплим літом, осінь подарує нам нові враженні, знайомства, зустрічі. Так, як у навчальних закладах України розпочався освітній процес, довелось вносити корективи у вже улюблені бібліотечні зустрічі.
Так, у неділю, 4 вересні, пройшов традиційний бібліотечний кінозал. Але перед переглядом фільму відбулась бесіда на тему "Взаємоповага = довіра". Ми поговорили про те, як важливо дітям розуміти, що вони несуть відповідальність за свої дії, навчання, домашні обов'язки та стосунки. А відповідальний вчинок містить в собі довіру, вміння приймати ріш ... Читати далі »
Просмотров: 56 | Добавил: VCRB | Дата: 04-09-2022

37 років тому, в ніч з 3 на 4 вересня, український поет та дисидент Василь Стус помер у радянському таборі для політв'язнів.
«Хто проти тиранії — встаньте» — певно, найвідоміша фраза Стуса. Її він вигукнув на повний голос під час прем’єри стрічки Параджанова «Тіні забутих предків» у кінотеатрі «Україна». Це сталося 4 вересня 1965 року, а рівно через 20 років у цей день Стус загадково загине в ув’язненні. Учасники прем’єри фільму згадують, що не домовлялися про акцію протесту. Але коли Іван Дзюба зі сцени кінотеатру сказав про масові арешти українськ ... Читати далі »
Просмотров: 67 | Добавил: VCRB | Дата: 03-09-2022

Традиційний бібліотечний кінозал запросив своїх відданих поціновувачів у вівторок. На зустрічі поговорили про заходи безпеки, адже Україна продовжує перебувати у стані військового конфлікту із рф. А безпека під час війни починається з обізнаності. Ми поговорили про важливість дотримання алгоритму дій при сирені, як знайти безпечне місце, що брати з собою в укриття.
На жаль, війна стала для нас реальністю, в якій ми живемо. Характер небезпек щоразу змінюється, тому надзвичайно важливо говорити з дітьми про правила поведінки.
... Читати далі »
Просмотров: 80 | Добавил: VCRB | Дата: 30-08-2022

Ось і добігають останні дні літа. Літа, з присмаком війни. І цими днями хочеться насолодитися сповна.
А наша бібліотечна ігротека знову зібрала друзів на веселу гру. Сьогодні, крім гри у "Твістер", спробували ігрову новинку "Карти, мемчики та котики". Як би не намагались ми бути серйозними, але всі люблять дотепний гумор. Погодьтесь, і вечорами не всі читають виключно «розумні» книги.
Сьогодні ми поговоримо про сучасний тренд із поп-культури, який широко використовується для комунікації у соцмережах - це меми!
Мем, або інтернет-мем, – це будь-яка дотепна коротка інформація (фраза, зображення, зв ... Читати далі »
Просмотров: 97 | Добавил: VCRB | Дата: 29-08-2022

24 серпня 1991 року було проголошено незалежність України. 
За 31 рік незалежності наша держава подолала надзвичайно багато викликів. 
А сьогодні зі зброєю в руках ми до останнього подиху захищаємо суверенітет і територіальну цілісність Української держави від зазіхань північного сусіда.
Але ми вистояли, стоїмо й неодмінно переможемо! 
А до вашої уваги пропонуємо віртуальну виставку-мандрівку "Незалежні", яка розповідає про те, чим запам'яталися роки Незалежності.

 
Просмотров: 296 | Добавил: VCRB | Дата: 23-08-2022

Вибір професії - це майже завжди сумніви, часом страх і деяка невпевненість ... А шукаючи роботу на новому місті максимально важливо усвідомлювати свої сильні сторони як професіонала, а також мати можливість подивитися на наявний досвід та знання під новим кутом. Щоб уміти орієнтуватись на ринку праці, у нашій бібліотеці стартував цикл тренінгів із працевлаштування.
Сьогодні учасники зустрічі мали можливість проаналізувати себе за допомогою техніки «SWOT-аналіз особистості». Вона допомагає виявити ті можливості та загрози на ринку праці, які з першого погляду такими не здаються. І найголовніше – отримані результати самоаналіз ... Читати далі »
Просмотров: 106 | Добавил: VCRB | Дата: 22-08-2022

Сьогодні понеділок, а отже традиційна бібліотечна ігротека зібрала любителів настільних ігор. Ми уже неодноразово переконувались, що граючи у настільні ігри, люди стають щасливішими. У ході гри наш організм виробляє природний гормон щастя - ендорфін. Завдяки позитивним емоціям людина стає більш життєрадісною, відкритою і щирою. Гра у настільні ігри підвищує впевненість і розкриває творчий потенціал. Ігрова взаємодія допомагає сором'язливим людям стати більш розкутими, проявити власну індивідуальність.
... Читати далі »
Просмотров: 103 | Добавил: VCRB | Дата: 22-08-2022

У кожної людини є мрія, яку хочеться втілити в життя. І коли з плином часу рух до бажаного видається заважким і надто повільним, багато хто занепадає духом, опускає крила й, урешті-решт, відмовляється від прагнень…

Саме про це ми говорили під час нашого традиційного п'ятничного перегляду.

Що робити, коли зникає віра у власні сили, а критика важким тягарем лягає на плечі? Йти наперекір всьому вперед, чи зупинитися напівшляху?
... Читати далі »
Просмотров: 95 | Добавил: VCRB | Дата: 19-08-2022

Сьогодні в нашій бібліотеці відбувся черговий благодійний майстер-клас з розпису медово-імбирного печива, який провела справжня чарівниця цих неймовірних смаколиків пані Юлія. Для справжніх прихильників цієї смачної та водночас творчої справи вона підготувала чудові патріотичні символи свята Першого дзвоника, яке відбудеться вже зовсім скоро.
Учасники працювали зосереджено та виявляли неабияку фантазію. Діти із захопленням декорували духмяні смаколики, тому печиво вийшло дуже оригінальним. Печивом можна поласувати самим, або подарувати рідним чи друзям. А кошти, отримані під час майстер-класу передані на допомогу ЗСУ.
... Читати далі »
Просмотров: 103 | Добавил: VCRB | Дата: 18-08-2022

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 78 79 »