Главная » Архів новин
Привіт, мене звати  Лариса Матковська. Я  провідний бібліотекар відділу дошкільників, учнів 1-9 класів та керівників читання КЗ «Центральна бібліотека» Віньковецької селищної ради. 2022 рік для мене, як активного члена УБА, видався напрочуд продуктивним. Насамперед стала учасником Восьмої зимової школи молодих бібліотекарів, яка відбувалась 14-17 лютого. Це гарне відчуття брати участь у чомусь такому масштабному, працювати як один організм з бібліотечними лідерами, активною молоддю, що надихнуло працювати у іншому руслі з іншими думками та з іншим підходом.
І ось ще одна надзвичайно приємна та неочікувана новина!  З ... Читати далі »
Просмотров: 77 | Добавил: VCRB | Дата: 10-11-2022

Навчання протягом всього життя (Lifelong learning) – не просто відомий тренд – це невід’ємний процес росту освітнього потенціалу особистості, головним рушієм якого є вона сама. 
Сьогодні, зважаючи на події останніх років, є безліч ресурсів для професійного саморозитку.
Але новопризначені бібліотекарі можуть зіткнутися проблемами в професійній діяльності, і сьогодні, як ніколи, вони потребують методичної та консультаційної допомоги. 
Саме тому, фахівцями Центральної бібліотеки сьогодні, 3 листопада, було проведено школу молодого бібліотекаря "100 порад бібліотекарю".
під час зустрічі ми ро ... Читати далі »
Просмотров: 65 | Добавил: VCRB | Дата: 03-11-2022

Сьогодні, 14 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День козацтва, день створення УПА та День захисників і захисниць України.
У світлі розв’язаної РФ повномасштабної кривавої війни воно набуло особливого сенсу, адже саме українські воїни зараз захищають майбутнє нашої країни.
Для українців слова “захисник” та “захисниця” – вже давно не просто формальність. Жінки ставали поряд із чоловіками на захист Батьківщини у різні періоди нашої історії. До прикладу, нам відомі імена Христини Сушко та Харитини Пекарчук, які воювали в Армії УНР. У ... Читати далі »
Просмотров: 67 | Добавил: VCRB | Дата: 14-10-2022

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисників та захисниць України. 14 жовтня 2022 року виповнюється 80 років від створення УПА - армії, що боролася із двома тоталітарними режимами!
Цього року вшановуємо сучасних захисників і захисниць України та воїнів УПА під гаслом «Боролись! Боремось! Поборемо!».

Україна має унікальну історію воїнства. Кожна її сторінка сповнена звитягами різних поколінь оборонців рідної землі, які сформували особливий характер та образ сучасни ... Читати далі »
Просмотров: 55 | Добавил: VCRB | Дата: 13-10-2022


Сьогодні, 30 вересня. у Всеукраїнський день бібліотек у нас було весело та гамірно, адже на День відкритих дверей завітали учні 8 А класу Віньковецького ліцею.


Програма дня, як завжди, була насиченою і цікавою, адже працівники бібліотеки запропонували своїм користувачам різноманітні за форматом і змістом заходи. А розпочалося свято бесідою "Бібліотека для тебе, бібліотека для всіх". Далі діти з азартом взяли участь у мініквесті та вирушили у пошуки книги й назві якої є слово "Бібліотека". Ще на учасників чекала не менш захоплива онлайн-вікторина на платформі "Kahoot!". Усі пе ... Читати далі »
Просмотров: 69 | Добавил: VCRB | Дата: 30-09-2022


У п’ятницю, 30 вересня, ми відзначаємо знакову для нас дату – Всеукраїнський день бібліотек.


Цьогоріч він має гіркий присмак. Та, попри все, 29 вересня бібліотечна спільнота Віньковеччини зібралась у читальній залі Центральної бібліотеки на святкові урочистості з нагоди свята.

Привітати бібліотечних працівників завітали голова Віньковецької селищної ради Володимир Лужняк, начальник відділу культури та туризму Віньковецької селищної ради Олександр Коцемір.

Професійне свято - це чудова нагода відзначити сумлінних працівників. За гарні здобутки грамотою ... Читати далі »
Просмотров: 73 | Добавил: VCRB | Дата: 29-09-2022

Вибір професії - один із відповідальних кроків кожної особистості. Як зробити правильний вибір? Як зорієнтуватися в різноманітті професій?, Які предмети обрати для поглибленого вивчення?
Ці та безліч інших запитань уже зовсім скоро стануть актуальними для старшокласників. І саме про це ми поговорили із ними на нашій зустрічі.
І хоч більшість дітей ще навіть і не задумувались про майбутній фах, а дехто з них вже зараз мудрує, що робити, якщо до вподоби відразу декілька професій?
Відповідь одна - бібліотека допоможе зорієнтуватись, визначити свої сильні та слабкі сторони та обрати серед тисячі професій тут, яка справді стане до душі. ... Читати далі »
Просмотров: 73 | Добавил: VCRB | Дата: 25-09-2022

85 років – солідний термін, але усі знають, що насправді історичні корені Хмельниччини сягають сивої давнини. 
Хмельниччина була свідком визначних і складних історичних перипетій. За часів перших християн Русі, які ще в ІХ-ХІ ст. знайшли прихисток саме на Поділлі, і на берегах Дністра, Збруча, Студениці, Ушиці заснували скельні монастирі та скити, що стало передумовою для майбутнього хрещення Київської Русі.
Уже у ХІV ст. подільські князі Коріатовичі на величезній території Поділля звели міста, відродили економіку, військові традиції та управлінські зв’язки, завдяки чому стали прикладом успішних ... Читати далі »
Просмотров: 70 | Добавил: VCRB | Дата: 21-09-2022

Останнім часом Україна та події, які в ній відбуваються, стали центральними темами в провідних мас-медіа різних країн. У цьому потоці інформації та новин можна також побачити маніпуляції, пропаганду і неправдиву інформацію (фейки), які іноді буває достатньо важко розпізнати без основних знань та навичок з медіаграмотності. Тому простір "ВільноХаб", що діє в нашій бібліотеці в рамках програми Мріємо та діємо продовжує серію тренінгів з кібербезпеки та медіаграмотності. А учасниками онлайн-тренінгу "Практична медіаграмотність", що відбувся у п'ятницю 16 вересня, стали учні 8 А класу Віньковецького ліцею.
... Читати далі »
Просмотров: 111 | Добавил: VCRB | Дата: 16-09-2022

Наскільки важливе у сучасному світі уміння іти на діалог? Саме про це ми сьогодні говорили перед переглядом фільму в традиційному бібліотечному кінозалі, який із початком освітнього процесу став проходити у неділю. Насправді надзвичайно важливо, запевнили учасники нашої зустрічі! У кожної особистості своє уявлення про "своїх/чужих", але як будувати "мости", щоб зберегти індивідуальність кожної особистості та налагодити справді відкритий та конструктивний діалог? Відповідь одна - аби усі почувались комфортно й свобода вибору кожного була збережена, ми маємо насамперед відкинути усі стереотипи та упередження та навчитися справді чу ... Читати далі »
Просмотров: 64 | Добавил: VCRB | Дата: 12-09-2022

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 78 79 »