Главная » Архів новин
Вже два роки світ переживає справжній бум на творчість української художниці Марії Примаченко (Приймаченко): у травні 2022-го роботи мисткині стали частиною головної програми Венеційської бієнале, а про її творчість написали головні медіа світу, від The Guardian до The Times. В Україні кошти від продажу роботи Марії Примаченко, яку здійснив Фонд Притули, принесли пів мільйона доларів для Збройних Сил. А в 2023-му виставки робіт Примаченко пройшли по всьому світу.
Але, на жаль, сприяли цій хвилі зацікавленості трагічні обставини: повномасштабна війна в Україні та, зокрема, знищення російськими окупантами музею в Іванкові, де зберігалася частина ... Читати далі »
Просмотров: 6 | Добавил: VCRB | Дата: 12-01-2024

Любити - з найдальших доріг,
З ім'ям найдорожчих вертатись,
І, стрівши останній поріг,
Життю залишити лиш радість.
Життя Миколи Федунця, відомого подільського поета, минуло не марно. Адже посіяв він у серці чи не кожного зерно любові до рідного краю. Був вірним чоловіком, надійним товаришем, мудрим наставником, та й просто людиною щирою і доброю. Кажуть, що вмирає лише тіло, а душа живе вічно. Душа Миколи Федунця живе ще й у його віршах, у серцях близьких людей, д ... Читати далі »
Просмотров: 5 | Добавил: VCRB | Дата: 10-01-2024

Добігає кінця 2023 рік! Ми пережили ще один рік в умовах війни, втрату близьких, руйнування. Але ми не здалися, ми продовжуємо боротися за свою свободу і незалежність. Ми не втратили віри та мужності, а натомість стали незламними та нездоланними.
Для кожного з нас найголовнішими цінностями стали мирне небо над головою, незалежність та свобода нашого народу, яку ми виборюємо щодня.
Завершення року - саме час подякувати всім, хто був для нас підтримкою і допомогою, і для кого підтримкою стали ми. І ми щиро дякуємо нашим друзям, колегам і партнерам, усім хто дарував нові книги. Та, насамперед, дякуємо нашим мужнім захисникам на фронті, що ці ... Читати далі »
Просмотров: 7 | Добавил: VCRB | Дата: 28-12-2023

Саме такою була тема методичного бібліокейса, проведеного 30 листопада 2023 року в Центральній бібліотеці. Мета заходу – якісна організація і планування роботи бібліотек Віньковецької громади у 2024 році та підготовка до підбивання підсумків за 2023 рік. До професійного зібрання долучилися 14 бібліотек-філій громади та бібліотечні фахівці Центральної бібліотеки.
Методичний день розпочала директорка Центральної бібліотеки Світлана КУШНІР, яка акцентувала на ролі бібліотек у формуванні читацької активності та зазначила, що в сучасних умовах потрібно швидко реагувати на потреби читачів, активніше залучати громадськість до участі в бібліотечн ... Читати далі »
Просмотров: 6 | Добавил: VCRB | Дата: 30-11-2023

22 листопада відбувся онлайновий Марафон інноваційного досвіду публічних бібліотек України, в якому своїми бібліотечними інноваціями та проєктами ділились бібліотекарі Хмельниччини, серед яких і наша Центральна бібліотека.
Під час марафону своїм досвідом ділилась ОУНБ, обласна бібліотека для дітей, обласна бібліотека для молоді, бібліотекарі ЦБС Хмельницької міської територіальної громади, Кам’янець-Подільської міської ЦБС, Теофіпольської та Чемеровецької селищних територіальних громад. Цікаві проєкти, змістовні презентації, інноваційні ідеї, які можна та потрібно започатковувати у діяльність бібліотек (запис прямого ефі ... Читати далі »
Просмотров: 4 | Добавил: VCRB | Дата: 22-11-2023

Традиційно, кожної четвертої суботи листопада вшановуємо жертв Голодомору 1932-33 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада.
Голодомор 1932-1933 років став наслідком поразки Української революції 1917-1921 років та окупації країни більшовиками. Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної російської агресії. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність.
Десятки населених пунктів стерті з лиця землі, тисячі мирних українців стали жертвами обстрілів і бомбардувань, були закатовані й розстріляні. Нині українські вої ... Читати далі »
Просмотров: 6 | Добавил: VCRB | Дата: 22-11-2023

Сьогодні, 8 листопада, напередодні Всеукраїнського дня працівників культури і аматорів народного мистецтва ми мали змогу поринути у дивовижний світ живопису талановитого художника Петра Павловича Кукурудзи під час відкриття персональної виставки «Чари рідної землі на полотні».
Петро Павлович народився на Віньковеччині в мальовничому селі Карижин. Ще з раннього дитинства любив малювати. Фахову освіту здобув у Харківському художньому училищі «Кафедра станкового живопису»та Харківському інституті «Кафедра художнього розпису».
З 2002 по 2004 рік викладав живопис в Грицівському училищі Шепе ... Читати далі »
Просмотров: 5 | Добавил: VCRB | Дата: 08-11-2023

В рамках Всесвітнього тижня медіаграмотності інтерактивна XR-виставка "Справжні причини війни або як працює російська пропаганда" була представлена у Віньковецькому ліцеї.

Організатори – ініціатива “НотаЄнота” в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу – надали матеріали виставки безплатно.

... Читати далі »
Просмотров: 6 | Добавил: VCRB | Дата: 01-11-2023

Сьогодні в рамках Всесвітнього тижня медіаграмотності  на інтерактивну XR-виставку "Справжні причини війни або як працює російська пропаганда" завітали працівники Віньковецької селищної ради.
Ця унікальна та інноваційна виставка розроблена спеціально для протидії російській пропаганді, з метою підвищити рівень обізнаності та медіаграмотності у суспільстві.
Виставка поєднує знайомий всім формат постерів з новітніми технологіями. Завдяки додатку edAR всі переваги 3D, AR та VR-досвіду можуть бути доступні без спеціальної техніки. Додаток edAR, що робить AR-технології доступними, розробили ГО “Європейськ ... Читати далі »
Просмотров: 7 | Добавил: VCRB | Дата: 28-10-2023

Всесвітній тиждень медіаграмотності у Центральній бібліотеці триває проведенням чергової антифейкової інтелектуальної гри "Нота Єнота". Що це за гра? Це не просто гра, а справжня подія, яка розвиває мислення, креативність і здатність розрізняти фейки в інформаційному просторі та боротися із ворожими викидами й маніпуляціями.
У сьогоднішній грі взяло участь три команди із працівників Центральної бібліотеки, працівників Центрального будинку культури та наших користувачів.
... Читати далі »
Просмотров: 4 | Добавил: VCRB | Дата: 27-10-2023

1 2 3 ... 78 79 »