Главная » Архів новин
26 вересня 2023 р., напередодні Всеукраїнського дня бібліотек,  відбулася зустріч бібліотекарів Деражнянщини з начальником Відділу культури і туризму Віньковецької селищної ради Олександром Коцеміром та працівниками КЗ «Центральна бібліотека».
Під час відвідин Центральної бібліотеки директор Світлана Кушнір та працівники ЦБ поділилися досвідом роботи з місцевою громадою, популяризації книжкових видань, проєктною діяльністю.
В рамках дружнього візиту гості побували у бібліотеці-філії с. Майдан-Олександрівський, де мали нагоду познайомитися з формами та методами роботи сільського філіалу, співпрацею зі старостатом. Гості та ... Читати далі »
Просмотров: 2 | Добавил: VCRB | Дата: 26-09-2023

Мир, яке коротке, але змістовне слово. Це слово звучить по-різному на континентах Землі, але скрізь воно означає прості й одвічні істини. Воно вміщує в собі яскраве сонце і блакитне небо, радісну працю і теплий хліб, радісний сміх дітей та усміхнені обличчя дорослих. У цю скрутну для України годину миру прагне кожний житель нашої країни.
Досить символічно сьогодні, 21 вересня у День миру, ми, українці, прокинулись вранці від звуків сирен та вибухів ракетних снарядів, ведемо війну і прагнемо перемоги. А за перемогою прийде МИР.
Міжнародний день миру, також офіційно відомий як Всесвітній день миру, є схваленим ООН святом, яке відзначається ... Читати далі »
Просмотров: 2 | Добавил: VCRB | Дата: 21-09-2023

Сьогодні, 21 вересня, святкує свій 76-й день народження американський письменник, «король жахів», автор більш ніж 200 творів – Стівен Кінг. Його називають найпопулярнішим письменником сучасності – у світі продано понад 350 мільйонів примірників його книжок, чимало з яких було екранізовано. Серед найвідоміших екранізацій: «Сяйво», «Воно», «Темна Вежа», «Зелена миля», «Втеча із Шоушенка», «1408» та ін. Але за словами письменника: «кіно не переможе книжки».
Особиста домашня бібліотечка Кінга налічує понад 17 тисяч книжок. І він прочитав майж ... Читати далі »
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 21-09-2023

20 вересня своє день народження святкує Дара Корній (справжнє ім’я — Мирослава Іванівна Замойська) — українська майстриня слова, письменниця, журналістка, волонтерка, Лауреатка премії « Коронація слова», авторка понад десяти романів-бестселерів у жанрі фентезі.
"Якби не Волинь, мене не було б як письменниці... кожного з нас живить те середовище, в якому ми живемо з дитинства... Мої улюблені казки – ті, які розповідали бабуся та дідусь... Дуже тішуся з того, що мала таке дитинство. Тепер мені є про що розповісти читачам".
Своїми літературними вчителями письменниця вважає Стівена Кінга, Джона То ... Читати далі »
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 21-09-2023

Серед глобальних проблем людства одне з основних місць за своєю значущістю у розвитку цивілізації займають екологічні. На жаль, більшість населення планети не переймається ними, не задумується, що поступово знищуючи флору і фауну, забруднюючи воду, повітря, ґрунти, ми позбавляємо себе життєво необхідних умов існування, тобто знищуємо нашу Землю, а цим – і себе.
Сьогодні досить гострою є проблема екологічного просвітництва. Тому тема захисту навколишнього середовища завжди знаходиться у полі зору бібліотечних працівників, які виховують у населення дбайливе ставлення до природи. Саме ця тема була розглянута на сьогоднішньому онлайн- ... Читати далі »
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 20-09-2023

Ще трішки книжкових приємностей. Запрошуємо усіх познайомитись із новими надходженнями краєзнавчої літератури. Щиро радіємо нашим новинкам і радістю ділимось з Вами! Приходьте до нас, обирайте та зустрічайте осінь у дружній компанії з цікавими книгами !
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 20-09-2023

Сьогодні, 19 вересня, святкує день народження українська письменниця, літературознавиця та публіцистка Оксана Забужко.
Поезією захопилася ще в дитинстві. Першу поетичну збірку 9-річної Забужко «Весняна акварель» мали надрукувати у видавництві «Молодь». Передмову до неї написав український письменник Михайло Стельмах. Але під час репресій у 1972-1973 роках її батьки потрапили до «чорного списку», тож готову до друку збірку зняли з виробництва. Письменниця ті вірші ніколи не публікувала, а першу поетичну книжку «Травневий іній» змогла видати лише 1985-го.
Найвідоміша книга Оксани Забужко у жан ... Читати далі »
Просмотров: 2 | Добавил: VCRB | Дата: 19-09-2023

Нові книги - завжди свято! Подарунки дня нашої бібліотеки - гордість за людей, які люблять книги і розуміють, як важлива підтримка бібліотеки.
Ми щиро дякуємо автору Валентину Мазуру за чергові збірочки власної поезії! 
Вдячні за подарунок для бібліотеки автору Ярославу Романюку!
Просмотров: 2 | Добавил: VCRB | Дата: 31-08-2023

Ми живемо у мальовничому краї, де живуть та працюють талановиті, щедрі душею, люди.
Про нашу землю, про її людей, про мальовничі місця потрібно розповідати усім, популяризувати культуру, гастрономію.
Як Вам уже відомо (якщо ні, шукаєте матеріали за тегом #Camino_Podolico) через Віньківці проходить український маршрут уже відомого Подільського шляху святого Якова. Проєкт «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова» реалізує Барська міська рада у партнерстві з Вінницькою міською радою, а також територіальними громадами Вінницької та Хмельницької областей у межах партнерської програми «Культура. Туризм ... Читати далі »
Просмотров: 3 | Добавил: VCRB | Дата: 22-08-2023

Війна змінила життя багатьох людей. Події, які відбуваються в Україні вплинули й на літературу. Знаходять нові слова, рядки, вірші, щоб розповісти про ці події, видаються книги,  реалізовуються літературні проєкти…
Одним із них є мистецький проєкт  «Фортеця духу». Ініціаторами та натхненниками «Фортеці духу» є обласні організації Національної спілки письменників України та обласні об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка  Хмельницької та Чернівецької областей.
Проєкт започатковано у 2023 році. Це естафета мистецько-просвітницьких заходів, що про ... Читати далі »
Просмотров: 58 | Добавил: VCRB | Дата: 11-08-2023

« 1 2 3 4 5 ... 78 79 »