Главная » Архів новин
    29 липня 2015 року з нагоди 150-річчя від дня народження видатного релігійного і громадсько-культурного діяча – Митрополита Андрея Шептицького, у читальній залі Віньковецької ЦРБ проведено історичний портрет «Іменем величного Андрея».
   
Андрей Шептицький – видатний релігійний діяч ХХ століття. Більш, ніж 50 років був головою (митрополитом) Української греко-католицької церкви в Україні. Його резиденція знаходилася у Львові. Нащадок вельможного українського роду, що бере свій початок у ХІІІ столітті, митрополит Андрей присвятив своє життя служінню українській Церкві та українському народу.
    Він є символом української Церкви, національного й духовного єднання. Окрім того Владика відомий в нашій історії як політичний діяч, благодійник, ... Читати далі »
Просмотров: 7579 | Добавил: VCRB | Дата: 29-07-2015

«Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулась до знань,  турбуйтесь про головні, найважливіші джерела духовної культури – бібліотеки»
                В. Сухомлинський
 
     Кардинальні зміни, які відбуваються в Україні у економічній, соціальній, політичній сферах вимагають пошуку нових форм і механізмів управління державою, економікою, суспільством, а, відтак, обумовлюють істотні зміни умов функціонування закладів науки, освіти, культури.
     Бібліотеки, як складова частина суспільства не можуть стояти осторонь тих процесів, які нині відбуваються в Україні. ... Читати далі »
Просмотров: 560 | Добавил: VCRB | Дата: 29-07-2015

   23 липня 2015 року о 17:00 Віньковецька ценетьральна районна бібліотека стала однією із 250 учасників вебінару “Децентралізація. Перші підсумки та завдання на найближчу перспективу”. Організаторами вебінару виступили програма «Бібліоміст» спільно з Асоціацією міст України (АМУ), проект «Діалог»/Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні.
     Вебінар проходив на базі Американського дому в Києві. Ключові спікери: заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, директор Місії Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Джед Бартон, тавиконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик.
... Читати далі »
Просмотров: 367 | Добавил: VCRB | Дата: 24-07-2015

Запрошуємо усіх до участі!
В рамках відзначення 10-річчя утворення районної літературної спілки "Огневежа".
 
 
P.S. Із творчістю літераторів Віньковеччини можна ознайомитись у ВІНЬКОВЕЦЬКІЙ центральній районній бібліотеці та сільських публічних біблітеках району.
З нетерпінням ч ... Читати далі »
Просмотров: 492 | Добавил: VCRB | Дата: 17-07-2015

     16 липня на нашому календарі звичайний буденний день, хоча колись він був святковим, адже саме двадцять п'ять років тому 16 липня 1990 року було прийнято Декларацію про державний суверенітет України. Важко переоцінити значення цього документу для новітньої історії нашої держави. Адже саме спираючись на Декларацію про державний суверенітет України, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.
     З нагоди цієї визначної події, в читальному залі районної центральної бібліотеки проведено історичну годину "Декларація про Державний суверенітет - передумова незалежності України".
     Історична годин ... Читати далі »
Просмотров: 465 | Добавил: VCRB | Дата: 15-07-2015

Шановні користувачі!
Програма «Бібліоміст» спільно з Асоціацією міст України планує 23 липня (четвер) провести вебінар "Децентралізація. Перші підсумки та завдання на найближчу перспективу" (місце проведення: Американський Дім у Києві (вул. Пимоненка,6).
Початок вебінару о 17.00 в читальній залі бібліотеки.
Спікери:
Виконавчий директор Асоціації міст України М.Пітцик 
Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В.Негода.
Питання для обговорення
Для чого потрібна децентралізація і яким чином її реалізувати і Україні.
Добровільне об’єднання громад. Д ... Читати далі »
Просмотров: 459 | Добавил: VCRB | Дата: 15-07-2015

     Президія Української бібліотечної асоціації 7 липня 2015 р. прийняла Маніфест УБА «Бібліотеки в умовах кризи», у якому представлено бачення місії та ролі бібліотек, їхньої цінності для українського суспільства, яке наразі долає кризові явища та впроваджує реформи.
  Українська бібліотечна асоціація закликає всіх бібліотекарів підтримати та реалізувати запропоновану у Маніфесті програму дій спільно з органами державної влади та місцевого самоврядування, користувачами і партнерами бібліотек, місцевими громадами, аби використати усі можливості для якісних змін, інновацій та подальшого сталого розвитку нашої держави.
      Маніфест розроблено В.Пашковою, Я.Сошинською та І.Шевченко за участі М.Ігнатюк і Т.Роскіної на основі матеріалів, зібраних під час чот ... Читати далі »

Просмотров: 424 | Добавил: VCRB | Дата: 10-07-2015

    26 червня в залі засідань Віньковецької райдержадміністрації  до 19-ї річниці Конституції України працівниками центральної районної бібліотеки проведено правничу годину «Конституція  - оберіг  нашої держави», участь у якій взяли голова райдержадміністрації В.Лелюк, заступник голови районної ради О.Троян, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій району. 
    28 червня в Україні відзначають День Конституції, адже у цей день 19 років тому Верховна Рада прийняла Основний Закон України, який став реальним і дієвим підґрунтям розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.  ... Читати далі »
Просмотров: 548 | Добавил: VCRB | Дата: 26-06-2015

16 червня 2015 року Міністр освіти і науки України Сергій Квіт підписав Наказ Міністерства освіти і науки № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та Методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітні ... Читати далі »

Просмотров: 414 | Добавил: VCRB | Дата: 21-06-2015

   Літо - це пора екскурсій до бібліотек нових читачів. Так, 12 червня була проведена екскурсія для учасників пришкільного табору Віньковецького НВК, які вперше прийшли у нашу центральну районну бібліотеку.
    Бібліотекар читальної зали Ш.Юськова провела захоплюючу розповідь про бібліотеку, правила користування, ознайомила з навчальною літературою, довідниками, енциклопедіями, періодичними виданнями. Бібліотекар наголосила, що учням необхідно дружити з книгою, а також запропонувала скористатися привабливою послугою для школярів - безкоштовним Інтернетом.
     Учні пройшли кімнатами бібліотеки, відвідали абонемент, ознайомилися з книжковими виставками. А потім учні розійшлися по бібліотеці , в пошуках тієї єдиної книги, яка чекає тільки їх на книжковій полиці. Бажаю ... Читати далі »
Просмотров: 365 | Добавил: VCRB | Дата: 16-06-2015

« 1 2 ... 58 59 60 61 62 ... 78 79 »