Главная » Архів новин

лютого 2016 року починається реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО), яка триватиме до 4 березня 2016 року.  
  ... Читати далі »

Просмотров: 505 | Добавил: VCRB | Дата: 01-02-2016

   29 січня 2016 року відбулася підсумкова нарада бібліотечних працівників Віньковецького району. 
    Аналізування роботи бібліотечної системи – важливий фактор оцінки діяльності ЦБС, визначення її ефективності, якості надання бібліотечних послуг, виявлення позитивних тенденцій розвитку та проблемних питань у сфері бібліотечного обслуговування населення району. За основу аналізу взято підсумки роботи бібліотечних установ за 2015 рік, що зафіксовані в статистичних та текстових звітах структурних підрозділів ЦБС, результати виїздів у сільські бібліотеки та перевірки їх роботи.&nb ... Читати далі »
Просмотров: 596 | Добавил: VCRB | Дата: 29-01-2016

   27 січня відзначається 125-річяя з дня народження Павла Тичини (1891-1967) – українського поета, перекладача, публіциста, громадського діяча.
    Творчий шлях П. Тичини припав на дуже складний період української історії. Комуністичний режим унеможливив вільний розвиток літератури, наклав свій темний відбиток на творчість митця. Тому численні поезії, написані Тичиною в роки комуністичного диктату, хоч і становлять певний інтерес для дослідників, але насправді не цікаві сучасному читачеві. Натомість справжньою класикою української лірики стала рання творчість Павла Тичини — це поезії, що увійшли до книжок «Сонячні кларнети», «Плуг», «Замість сонетів і октав», «В космічному оркестрі», «Вітер з України», а також твори поза збірками,написані в 1907-1929 ... Читати далі »
Просмотров: 769 | Добавил: VCRB | Дата: 27-01-2016

   День Соборності України увійшов до національного календаря як свято, яке ми відзначаємо на державному рівні. Адже ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років.
    22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.
       Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї.
    22 січня 2016 року в з ... Читати далі »
Просмотров: 453 | Добавил: VCRB | Дата: 22-01-2016

    В  залі засідань районного центру зайнятості о 10.00 годині пройшов семінар-навчання з головами сільських, селищної рад Віньковецького району. 
   Учасниками заходу стали  голова Віньковецької райдержадміністрації В.Б.Лелюк, заступник голови Віньковецької районної ради  В.Ящук.
   Основні питання були висвітлені спеціалістами у різних галузях роботи – керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. Присутніх інформували про існуючі проблеми і питання, які потребують нагального втручання та вирішення.
    Із доповіддю 
«Нормативно-правова база дія ... Читати далі »
Просмотров: 571 | Добавил: VCRB | Дата: 12-01-2016

   З любов’ю і добром іти до людей, нести зігріте душевним теплом слово людям — то життєве й творче кредо письменника Василя Івановича Горбатюка, якому в ці січневі дні року 2016-го виповнюється 60.
   
Його життєвий шлях розпочав свій відлік якраз у Новий рік — 1 січня 1956-го — в простій селянській родині одвічних хліборобів, котрі трудилися й жили на цій великій прекрасній землі, яка давала їм і силу, і наснагу, і талант. Так, і талант. Бо талант у Василя Горбатюка справді непересічний, щедрий і плодовитий. Він розкривався впродовж років і десятиліть, широчінь і глибина його воістину захоплюють, вселяють упевненість у тому, що з часом, попри буревії та грози, не зміліють життєдайні джерела ... Читати далі »
Просмотров: 474 | Добавил: VCRB | Дата: 06-01-2016

Доля випробовує тих, хто надумав
дійти якої великої мети… Але сильних
духом не злякає ніщо. Вони з стиснутими
вустами… уперто, сміливо і гордо ідуть
до наміченої мети – крок за кроком все
вперед і вперед… І таки досягають мети.
І тоді доля нагороджує їх сторицею і
відкриває перед ними всі таємниці дійсно прекрасного і
НІКИМ НЕ ПЕРЕВЕРШЕНОГО МИСТЕЦТВА
Катерина Білокур
 
     7 грудня у читальній залі Віньковецької ЦРБ відбувся мистецький порт ... Читати далі »
Просмотров: 586 | Добавил: VCRB | Дата: 08-12-2015

    Віньковецькій районній літературній спілці «Огневежа» - 10 років! З цієї нагоди 25 листопада 2015 року у залі засідань Віньковецької РДА відбувся літературний вернісаж «Нестримна мелодія слова», що об'єднав у просторому залі поціновувачів літературного слова Віньковеччини. 

   З нагоди ювілею огневежців привітали голова районної ради А.П.Ходюк, голова районної державної адміністрації В.Б.Лелюк, начальник відділу культури райдержадміністрації В.І.Гордун, співголова літстудії «Первоцвіт» С.Г.Саврій. Спілці й окремим її членам були вручені грамоти і подарунки.
... Читати далі »

Просмотров: 766 | Добавил: VCRB | Дата: 26-11-2015

   25 листопада у читальній залі Віньковецької РДБ відбулася година професійного спілкування «Самоосвіта – важливий аспект творчої діяльності бібліотекаря», на якій обговорювалися проблемні питання, сучасні аспекти роботи бібліотек, висловлювалися думки про нові методики проведення заходів.
    Крім того працівниками відділу обслуговування Віньковецької ЦРБ для працівників сільських книгозбірень надано консультацію  "Актуальні аспекти планування роботи бібліотек Віньковецького району на 2016 ".
Просмотров: 577 | Добавил: VCRB | Дата: 26-11-2015

    24 листопада в Американському домі відбувся вебінар “Децентралізація та заклади культури досвід Польщі та перспективи реформи Україні”.
    Як реформа децентралізації та місцевого самоврядування вплине на галузь культури? Які виклики стоять перед закладами культури на місцях? Як проводили подібну реформу в Польщі та які уроки заклади культури винесли після 10 років функціонування в децентралізованих громадах? Як заклади культури можуть знайти своє місце у реформаторській діяльності та окреслити шляхи подальшого розвитку?
    На ці та інші запитання відповідали: Ростислав Карандєєв – заступник Міністра культури України та Яцек Войнаровськи – програмний директор Інституту публічної політики (Варшава, Польща), радник Міністра адміністрації та цифрових ... Читати далі »
Просмотров: 542 | Добавил: VCRB | Дата: 25-11-2015

« 1 2 ... 56 57 58 59 60 ... 78 79 »