Главная » Архів новин
    Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 
    Напередодня Дня Гідності і Свободи 19 листопада у читальній залі Віньковецької ЦРБ відбулася  година-реквієм "Наш дух не зламати, свободу не вбити!", для учнів 10 А класу Віньковецького НВК (класний керівник Карпова В.С.).
   Година-реквієм розпочалась розповіддю про подію, що сколихнула весь світ і не залишила байдужою жодної душі. 
   "Ми з вами вшановуємо пам'ять героїв різних історичних под ... Читати далі »
Просмотров: 676 | Добавил: VCRB | Дата: 20-11-2015

     Вибір майбутньої професії – складна і відповідальна справа. Як не зробити помилку при виборі професії? Кожна людина у своєму житті хоч би раз, але замислювалася «А чи правильно я вибрав професію»? Якщо в дитинстві ти мріяв стати космонавтом і у результаті став ним, ти – щаслива людина. Далеко не кожному вдається вибрати професію, яка йому подобається, і на це впливає безліч чинників.
    Сьогодні, 23 жовтня 2015 р. двері Віньковецької райдержадміністрації були відкриті для майбутніх випускників шкіл та всіх бажаючих отримати ґрунтовну інформацію про спеціальності, які пропонують навчальні заклади нашого регіону. У Ярмарку професій, який був організований Віньковецьким районним центром зайнятості при підтримці районного відділу освіти взяло участь понад 200 у ... Читати далі »
Просмотров: 642 | Добавил: VCRB | Дата: 23-10-2015

     9 жовтня у приміщенні будинку рад відбулася знакова подія не лише для жителів району, але й для великої кількості краєзнавців України. Наукова історико-краєзнавча конференція «Віньковеччина в історії Поділля» зібрала для своєї роботи широке представництво професорсько-викладацької еліти провідних вузів Хмельниччини і Вінниччини, співробітників краєзнавчих і архівних установ, активних і заслужених діячів науки і культури, бібліотечних і педагогічних працівників, юних краєзнавців-школярів тощо.
       Голова районної ради Михайло Бойко привітав учасників конференції, побажав гарної та плідної праці. Крім того у вступному слові М.Бойко відзначив те, що її проведення є яскравим свідченням відродження української духовності, всезростаючого духу патріотизму і л ... Читати далі »
Просмотров: 586 | Добавил: VCRB | Дата: 12-10-2015

     Напередодні Дня Покрови Пресвятої Богородиці, який співпадає з Днем українського козацтва, а в цьому році ще й Днем захисника Вітчизни (згідно з Указом Президента України від 14 жовтня 2014 року № 806/2014) в читальній залі Віньковецької ЦРБ проведено урок історії "Слава козацька вічно жива", учасниками якого стали учні 3 класу гімназії Віньковецького НВК.
Просмотров: 634 | Добавил: VCRB | Дата: 12-10-2015

Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине…
От де, люде, наша слава,
Слава Україні!
Т.Г.Шевченко
 
     Цими словами великий кобзар величаво проспівав гімн українській народній пісні, підкреслюючи в ній славу і духовну силу народу. Українська народна пісня давно здобула світове визнання, її справедливо порівнюють із найбуйнішою і найзапашнішою гілкою на дереві всесвітньої музичної культури.
     На абонементі відділу обслуговування Віньковецької ЦРБ до Міжнародного дня музики представлено виставку-калейдоскоп «Краса народних пісень». Українські народні пісні - це джерел ... Читати далі »
Просмотров: 508 | Добавил: VCRB | Дата: 02-10-2015

       30 вересня в нашій країні сімнадцятий рік поспіль відзначають Всеукраїнський день бібліотек — свято не тільки бібліотечних працівників, а й усіх тих, хто не мислить свого життя без книги, хто має відношення до читання, знань, освіти.
    Віньковеччина долучилась до всекраїнських святкувань, організувавши Ярмарок бібліотечних ініціатив "Бібліотечні інновації для розвитку громади", метою якого є представлення кращого досвіду бібліотек району у наданні нових інноваційних бібліотечних послуг та їх ролі у розвитку громади.

Із вступним словом до учасників Ярмарку звернулась директор ... Читати далі »
Просмотров: 535 | Добавил: VCRB | Дата: 01-10-2015

Шановні користувачі, відвідувачі, друзі бібліотеки! 
Прийміть найщиріші вітання із  Всеукраїнським днем бібліотек!
Зпрошуємо взяти участь у Ярмарку бібліотечних інновацій, що відбудеться 30 вересня 2015 року о 10 год. на алеї біля районної дитячої бібліотеки.
Просмотров: 390 | Добавил: VCRB | Дата: 29-09-2015

     24 вересня 2015 року в Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Миколи Островського відбувся VІІ обласний Форум бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотек@ – діалог, культура, мир» приурочений до Всеукраїнського дня бібліотек. В рамках форуму відбувся ярмарок соціальних ініціатив «Бібліотечні інновації для розвитку громад», який пройшов у сквері імені Т.Г. Шевченка. Відкрили ярмарок начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадмністрації Трунова І.М., заступник начальника управління-начальник відділу управління культури національностей та релігій Граділь В.В. та директор Хмельницької обласної універсальної на ... Читати далі »
Просмотров: 505 | Добавил: VCRB | Дата: 25-09-2015

    23 серпня центральної районної бібліотеки у складі делегації із Віньковецького району взяли участь в урочистих заходах з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці незалежності України у м. Хмельницький.
    На центральній площі міста – майдані Незалежності, відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України, та відкриття меморіальної дошки пам'яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО.
... Читати далі »
Просмотров: 504 | Добавил: VCRB | Дата: 25-08-2015

     Уже стала традиційною тісна співпраця центральної районної бібліотеки та районного центру зайнятості. Одним із напрямків такої співпраці став семінар для безробітніх  "Послуги е-урядування на допомогу у пошуку роботи", що відбувся  31 липня 2015 року у читальній залі нашої бібліотеки. 
     Працівники бібліотеки Ш.Юськова та М.Жук проінформували присутніх про бібліотечні послуги з використанням інформаційних технологій, в тому числі і безоплатну правову допомогу, послуги з працевлаштування (як знайти оголошення про вакансії, навчитися правильно складати резюме, подавати свою кандидатуру і проходити співбесіду).
    Також ... Читати далі »
Просмотров: 443 | Добавил: VCRB | Дата: 31-07-2015

« 1 2 ... 57 58 59 60 61 ... 78 79 »