Главная » Архів новин

«Та якщо двоє кохають справді всім серцем та залишаються щирими у своїх діях і словах, то вони здатні подолати будь-які труднощі»
В. Трофимович

Трофимович В.М. Любов на лінії вогню / Василіса Трофимович; передм. О.Дриги; худож.-оформ.  В.М.Карасик. – Харків: Фоліо, 2016. – 153 с. 

  Він і Вона. Їхнім стосункам не завадить ніщо і ніколи, бо це закон всесвіту — життя має про ... Читати далі »
Просмотров: 313 | Добавил: VCRB | Дата: 28-07-2017

    Саме на таку тему у Віньковецькій районній бібліотеці відбулася година професійного спілкування бібліотечних працівників району з метою покращення виховання читання та сучасного бачення якісного обслуговування користувачів. Працівникам бібліотек необхідно вивчати, як відносяться в сім’ї до читання дітей, якої допомоги потребують у питаннях виховання дітей, що знають батьки про дитячу літературу, про роботу бібліотеки. Тому різними бібліотечними засобами мають спрямовуватися зусилля на підвищення загальної і педагогічної культури батьків, їх літературної і бібліотечно-бібліографічної грамотності.
    ... Читати далі »
Просмотров: 464 | Добавил: VCRB | Дата: 26-07-2017

7 липня православні християни святкують Різдво святого пророка Предтечі та Хрестителя Божого Іоанна. Народ має свої уявлення про це свято. У цей день Іоанн Хреститель освятив воду та прогнав злі сили. Народ дав цьому святу свої, так би мовити, неофіційні назви: Іван-травник, Іван-чаклун та інші. Загалом це дуже давнє язичницьке свято, яке було певною мірою переосмислення після запровадження християнства на Русі.
Працівники бібліотеки провели народознавчу годину «На Купала річка мала». Бібліотекар познайомила присутніх з історією свята, його традиціями, віруваннями, обрядами, які притаманні тільки цьому дню, наголос ... Читати далі »
Просмотров: 421 | Добавил: VCRB | Дата: 08-07-2017

  Під такою назвою 29 червня 2017 року відбулася професійна година для сільських бібліотекарів Віньковеччини. Директор ЦБС Нетреба та заступник директора по роботі з дітьми Жук М.І. поділилися нотатками з семінарів "Трансформація публічних бібліотек в умовах адміністративної реформи", “Бібліотечне обслуговування дітей в умовах адміністративно-територіального реформування: нова реальність, нові рішення”.

Спеціалісти ЦРБ провідний методист Мельник І.М., провідний бібліотекар Слишинська Г.М. проаналізували виконання планових показників за І півріччя та надали консультації по темі професійної години.

В ... Читати далі »
Просмотров: 471 | Добавил: VCRB | Дата: 29-06-2017

    Україна 28 червня відзначає державне свято — День Конституції України. Важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства стала Конституція 1996 року. Саме вона проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю.
     Напередодні державного свята в актовій залі Віньковецької районної державної адміністрації за участю заступника голови районної державної адміністрації Володимира Лужняка та заступника голови районної ради Віктора Ящука пройшли урочистості до Дня Конституції України. 
... Читати далі »
Просмотров: 521 | Добавил: VCRB | Дата: 27-06-2017

   Грін, Дж. Провина зірок: роман / Джон Грін; пер. з англ. Віри Назаренко. -  Київ: КМ Publishing, 2015. -  288с.

    Цей роман вразив весь світ! У 2012 році він потрапив на першу сходинку рейтингів, за версією "Time", "Entertainment Weekly", "New York Times", "Wall Street Journal", - "Publishers Weekly" і ще восьми періодичних видань.
    Що цікавого чекає шістнадцятирічну Гейзел Грейс на не надто веселих зібраннях групи підтримки для хворих на рак дітей? Та виявляється, саме там можна зустріти кохання свого життя &ndas ... Читати далі »
Просмотров: 278 | Добавил: VCRB | Дата: 23-06-2017

Дорогі друзі! Кожен автор зацікавлений, щоб його книжка ішла до людей, потрапляла в добрі руки. Тому подаю невеликий анонс своїх видань.
 
   Лірична трилогія «Симфонія Петриківського лісу» − це книга мого життя, великі попередники такого письма − Генрі Торо, Фарлі Моует і М.Пришвін (за визначенням критиків).
          Щоб написати свою «Симфонію», я кілька років жив у закинутій лісничівці, що знаходиться за добрий десяток кілометрів від найближчого хутора, і свої враження та пригоди занотовував у деннику. Ціна − 50 грн. У книгарні «Є» − 140 грн. Тому кра ... Читати далі »
Просмотров: 456 | Добавил: VCRB | Дата: 09-06-2017

    Літо – пора канікул, веселощів та гарного відпочинку. Вже традиційно,  1 червня, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей  у селищі Віньківці організовуються різноманітні заходи для діток. Цього року  для дітей віком 12-14 років працівниками бібліотеки було проведено патріотичний квест «Щасливе дитинство моє!».
     Діти об'єдналися в 4 команди і подорожували станціями «Бібліотека», «Пам’ятник Т.Шевченку», «Кінотеатр «Заслав&rs ... Читати далі »

Просмотров: 599 | Добавил: VCRB | Дата: 01-06-2017

 
Завжди я пам’ятатиму про вас!
Щоб поминальна свічка не загасла, 
І крашанку у Великодній час. 
Залишу стигле яблучко на Спаса 

Калини кетяг у осінні дні. 
І чорнобривців літньою порою, 
Я принесу конвалій навесні, 
Я пам’ятаю вас, мої герої! 
                     Леся Вознюк
 
Просмотров: 1516 | Добавил: VCRB | Дата: 23-05-2017

      У День вишиванки 18 травня 2017 року до центральної районної бібліотеки у національному одязі, у традиційних та стилізованих вишиванках прийшли не лише працівники книгозбірні, а й користувачі. Різного віку та за різної потреби – хто за книгою, хто до Інтернет-центру, хто переглянути виставки та інсталяції.
     Напередодні загальнонаціонального флешмобу у центральній районній бібліотеці відбувся День вишиванки "Вишиванку одягай - Україну кохай!".
     Урочисте відкриття свята провели начальник відділу культури О.В.Слишинська та директор ЦРБ Л.М.Нетреба.
... Читати далі »
Просмотров: 550 | Добавил: VCRB | Дата: 18-05-2017

« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 78 79 »