Главная » Архів новин
З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходить акція «16 днів проти насильства». Ця акція прагне привернути увагу суспільства до різних форм насильства, від якого страждають жінки, діти, чоловіки – проблем домашнього насильства, торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми тощо.
Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
... Читати далі »
Просмотров: 714 | Добавил: VCRB | Дата: 01-12-2017

30 листопада 2017 р. проведено годину професійного спілкування  "Плануємо роботу бібліотеки на 2018 рік" для працівників публічних бібліотек району. Провідними фахівцями центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей були надані консультації по підготовці до державної звітності за 2017 рік та плануванню роботи бібліотек системи на 2018 рік.

Віньковецька ЦБС починає впроваджувати  Універсальну десяткову класифікацію (УДК). Універсальна десяткова класифікація — ... Читати далі »

Просмотров: 477 | Добавил: VCRB | Дата: 01-12-2017

Не треба ніде карбувати наших імен
просто пам'ятайте: на цьому полі
у цій землі лежать українські солдати і – все
Б.Гуменюк

Лукіянчук В. Ф. Листопада кривавого слід: книга пам'яті / авт.-упоряд. В.Ф.Лукіянчук. – Кам'янець-Подільський: Медобори-2006,  2015. – 448 с. 

Книга «Листопада кривавого слід» розповідає про учасників Революції гідності та Антитерористичної операції. До неї увійшли спогади родичів, близьких, д ... Читати далі »
Просмотров: 318 | Добавил: VCRB | Дата: 29-11-2017

День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
Сьогодні, в актовій залі Віньковецької районної державної адміністрації, відбулись урочистості "З Україною в серці" з нагоди Дня Гідності і Свободи. До заходу зокрема долучились представники влади, місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій, учнівська молодь, небайдужі містяни.
З вітальним словом до присутніх звернувся голова Віньковецької районної адміністрації& ... Читати далі »
Просмотров: 573 | Добавил: VCRB | Дата: 21-11-2017

16 листопада в центральній районній бібліотеці відбулася чергове заняття у «Школі молодого бібліотекаря».
Головна мета навчання – допомогти молодим бібліотекарям швидко та легко адаптуватись у професійному бібліотечному середовищі: опанувати основи планування, організаційного розвитку та інноваційних послуг бібліотек; використання веб-технологій, блогів та соціальних мереж; елементи моніторингу й оцінки для посилення результативності роботи сучасних книгозбірень.

Провідний методист Мельник І.М. провела навчання щодо подання звітності до електронної системи моніторинг ... Читати далі »
Просмотров: 421 | Добавил: VCRB | Дата: 17-11-2017

Слово, культура вбирає в себе багато аспектів. Культурна людина не дозволить собі бути невихованою, не дозволить вести себе зверхньо серед інших людей, а завжди намагається бути скромною, виваженою, делікатною, щоб не образити іншу людину. Розвивати культуру не лише в собі, а й навколо себе, у всьому тому, що тебе оточує, справа не легка, але постійна і клопітка.

А розвиток культури  – це ос ... Читати далі »
Просмотров: 438 | Добавил: VCRB | Дата: 10-11-2017


"Чим більше пишеш книг, тим менше виникає бажання про них говорити. Хочеш, щоб їх читали."
Ірен Роздобудько
Третього листопада відзначає свій 55-й день народження українська письменниця, поетеса, журналістка, сценарист Ірен Роздобудько. Вона здобула популярність завдяки літературній
діяльності. Ювілярка – автор майже 30 книг, декількох поетичних збірок, сценаріїв, восьми кінострічок та серіалів, серед яких "Поводир" Олеся Саніна, ... Читати далі »
Просмотров: 429 | Добавил: VCRB | Дата: 02-11-2017

     25 жовтня на базі Карижинської публічної бібліотеки відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему: «Інформаційно-бібліотечні ресурси: проблеми, формування, використання, доступ».
    Перед початком семінару бібліотекар І категорії Онофрійчук Н.Д провела оглядову екскурсію по бібліотеці. Відкрила семінар начальник відділу культури райдержадміністрації Слишинська О.В. яка акцентувала увагу на тому, що одна із найважливіших соціальних функцій бібліотек в наш час полягає у задоволенні інформаційних потреб користувачів, надання оперативного доступу до інформаційних ресурсів, акт ... Читати далі »
Просмотров: 532 | Добавил: VCRB | Дата: 25-10-2017

Рогожа В.Д. Запороги: роман-трилогія / В. Д. Рогожа. – Київ: Самміт-Книга, 2015-2016.
    Ч. 1:  Петро Сагайдачний. – 2015. – 392 с. 
    Ч. 2 : Богдан Хмельницький]. - 2015. - 565 с.
    Ч. 3 : Іван Мазепа. - 2016. - 397 с. : іл.

Чи не найбільшою популярністю в сучасних українських прозаїків користується жанр історичного роману. Можна з упевненістю стверджувати, що нині в українців формується новий погляд на події минулого: відкрито доступ до багатьох раніше секр ... Читати далі »
Просмотров: 399 | Добавил: VCRB | Дата: 13-10-2017

    У четвер, 12 жовтня, хол районного кінотеатру "Заслав'я" нагадував й справді галасливий ринок, де дійсно яблуку не було і впасти. Майбутні випускники з`їхалися з усіх навчальних закладів Віньковеччини на вже традиційний захід – "Ярмарку професій", яку щорічно проводять спеціалісти місцевого центру зайнятості. Своєрідну роль продавців виконували представники вишів, коледжів, училищ зі всієї області. Як і годиться, вони розвалювали свій "товар" на всі лади, застосовуючи для цього сучасні гаджети, креативні рішення (студенти медучилища, приміром, у білих халатах вимірювали тиск усім охочим, нена ... Читати далі »
Просмотров: 594 | Добавил: VCRB | Дата: 13-10-2017

« 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 78 79 »