Главная » Архів новин
        Сьогодні виповнюється 200 років з дня народження німецького композитора і теоретика мистецтва Вільгельма Ріхарда Вагнера. Композитор народився 22 травня 1813 р. в Лейпцигу (Німеччина). Ріхард Вагнер з раннього віку відчував потяг до музики, особливо виділяючи твори Людвіга ван Бетховена. Він відвідував школу в Дрездені, потім у Лейпцигу. У п'ятнадцять років він написав свою першу театральну п'єсу, а в шістнадцятирічному віці почав складати музику. Вагнер написав 13 опер, в яких викликав справжню реформу. Найбільш значна праця – тетралогія «Кільце Нібелунгів». 
        Вагнер – це синтез музики, драматургії, образотворчості та режисерської майстерності. Він був музикантом, філософом, геніальним музичним критиком і теоретиком мистецтва. Він завжди був далекий від системи, порядок мало турбував його. Вагнер не підганяв музику під теорію, а скоріше спочат ... Читати далі »
Просмотров: 750 | Добавил: VCRB | Дата: 22-05-2013

          22 травня – важлива дата для кожного українця. У цей день прах Тараса Григоровича Шевченка, згідно з його заповітом, було перепоховано в Україні.
            Тяжкою була для Тараса Григоровича зима 1861 року. Перебуваючи далеко вiд батьківщини, в Санк-Петербурзі, він все частіше хворів, усе бiльше вiдчував свою самотнiсть. 9 березня, в день його народження, до нього завiтало кiлька знайомих. В розмовi з близьким другом художником Григорiєм Честахiвським поет висловив бажання, щоб в разі смерті, яку він передчував, поховали його в Каневi. Вранцi 10 березня 1861 р. Тараса Григоровича не стало. Його поховано спочатку на Смоленському православному кладовищі в Петербурзі.
          Після того як п'ятдесят вісім днів прах Т.Г.Шевченка перебував у Петербурзі, його домовину, згідно із заповітом, за клопотанням Михайла Л ... Читати далі »
Просмотров: 966 | Добавил: VCRB | Дата: 22-05-2013

               День Перемоги – це можливість віддати світлу пам'ять загиблим та засвідчити повагу і шану живим ветеранам. Тим, хто поліг у горнилі боїв, хто кров’ю своєю скропив землю, тим, хто пройшов крізь лихо, голод і холод, хто вижив у тій смертельній війні працівники Віньковецької ЦРБ в переддень Дня Перемоги присвятили свято воєнної пісні «Нас надихають подвиги героїв». Пісні, яка давала сили солдатам, коли вже сил не було, пісні, яку боялись гітлерівські кати, пісні, що допомогла нашим бійцям дійти до Берліна і встановити над Рейхстагом Прапор Перемоги.
            Пісні воєнних років! Від найперших залпів і вибухів і до переможного травневого салюту, через усю війну крокували вони в бойовому солдатському строю. Вони ніколи не підуть у небуття, поки їх знають і спів ... Читати далі »
Просмотров: 971 | Добавил: VCRB | Дата: 07-05-2013

        7 травня відбулася значима подія для нашого селища, адже в читальній залі Віньковецької центральної районної бібліотеки відкрилась персональна виставка живопису та графіки «Співучі кольори Вікторії Садлій». Вікторія уродженка Віньковець, які щедрі на природу і добрих людей. Хист до малювання у неї помітила мати, і любов до відтворення краси світу фарбами з дитячих років не полишала Вікторію, а йшла паралельно з визначенням мети життя та професійним зростанням. Нині пані Вікторія працює у Віньковецькій ЦРБ на посаді художника-оформлювача, а малювання стало захопленням та способом самовираження. 
           На святі з вітальним словом виступили: заступник голови Віньковецької районної державної адміністрації В.Барвінок, заступник голови Віньковецької районної ради О.Т ... Читати далі »
Просмотров: 711 | Добавил: VCRB | Дата: 07-05-2013

          Сучасна молодь вкрай неграмотна в питанні здорового способу життя. Наркоманія, паління, вживання алкоголю, токсикоманія – часто це вбачається кращим дозвіллям серед певної частини юнаків та дівчат.
           Процес гуманізації сучасного суспільства потребує виявлення можливих умов, шляхів, механізмів соціально-виховної роботи з молоддю. Вирішення цих проблем вимагає координації зусиль багатьох державних структур, активізації молодіжної участі та громади. Тому не можливо недооцінювати роль бібліотеки у популяризації здорового способу життя, особливо серед молоді. А для кращого ознайомлення із всіма можливими формами цієї роботи на базі центральної районної бібліотеки відбувся семінар бібліотечних працівників району на тему «Роль бібліотеки в орієнтації молоді на зд ... Читати далі »
Просмотров: 639 | Добавил: VCRB | Дата: 29-04-2013

         Одвічне прагнення людини до духовного відродження вживається в ідею необхідності спілкування з Богом. Духовне життя України завжди поєднувалося з релігійними традиціями. 
         Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра. Тож звернімо свій погляд у сиву давнину, коли 1025 роки тому рівноапостольний князь Володимир Великий започаткував нову добу в історії Київської Русі, здійснивши священне хрещення.
           Складним і тернистим був шлях духовного відродження. І не дивно, що осанна міцніла в очисному полум'ї сумніву, спротиву й боротьби. Та все ж таки українці прийняли християнство дуже глибоко, будучи готовими нести правду і любов Христа до людей, ради них терпіти зневагу, тортури і смерть. Тому, не дивно, що євангельські заповіді прийшли до нас, як джерельна вода до спраглих. ... Читати далі »
Просмотров: 522 | Добавил: VCRB | Дата: 24-04-2013

           Бути здоровим – природне бажання і прагнення людини, її неусвідомлена потреба. Здоров'я – основа всіх наших починань і справ, трудових і творчих звершень, сподівань,надій на майбутнє. Відсутність здоров'я, повна або часткова, забирає у людини багато повсякденних радощів активного життя, праці, кохання, тому в усі часи здоров'я було і залишається основною сутністю людського існування. Ситуація зі станом здоров’я в Україні з року в рік погіршується. Особливої тривоги викликає вживання підлітками наркотиків, алкоголю. За результатами досліджень лабораторії профілактики порушень серед неповнолітніх НДІ педагогіки України, в багатьох школах уже в 5-х класах спостерігається схильність до паління цигарок у 21% учнів, до вживання алкоголю – 17 % учнів. Це дуже погані результати. На популяризацію здорового способу життя, протидію згубним звичкам та попередження інфекційних з ... Читати далі »
Просмотров: 600 | Добавил: VCRB | Дата: 03-04-2013

       Працівниками Віньковецької центральної  районної бібліотеки в рамках свтякування Дня сміху було організовано фотовиставку «Найкращі посмішки читачів». Виставка демонструє розмаїття користувачів нашої бібліотеки: учнів Віньковецького НВК, студентів  та просто читачів, які подарували свої чарівні посмішки бібліотеці.

... Читати далі »

Просмотров: 651 | Добавил: VCRB | Дата: 01-04-2013

         Серед жителів громад зростає популярність послуг, що пропонують ПДГ в бібліотеках району. Одним із ключових чинників цієї тенденції є широкі можливості інтеренет-технологій.

         Пошук офіційної інформації, правової та юридичної тематики стає все більш популярним серед користувачів бібліотек Віньковецької ЦБС. Особливо багато запитів по різним категоріям пільг, матеріальним допомога, різним видам відпусток, роботи на неповний робочий день, працевлаштування і навчання інвалідів та їх оздоровлення тощо. Часто запитувані документи по змінам в пенсійному законодавстві, по виділенню землі та орендній платі за неї, по місцевим податкам та приватизації міського майна тощо. ... Читати далі »

Просмотров: 578 | Добавил: VCRB | Дата: 25-03-2013

           Дитина - найцінніший скарб. Пройде не одне тисячоліття, поки людство зрозуміє цю істину, і пройде не одне тисячоліття, поки людство, нарешті, прийме закони, які оберігатимуть дитину - найбільше наше багатство.
           Права дитини – це  певні можливості, які треба дітям (до 18 років) знати, для того, щоб жити і дорослішати.
         Діти мають особливе право на піклування та допомогу з боку держави. Але, на ... Читати далі »

Просмотров: 1416 | Добавил: VCRB | Дата: 25-03-2013

« 1 2 ... 71 72 73 74 75 ... 78 79 »