Главная » Архів новин
Біла ніжність вишневого гілля,
Голубине гніздо України-Поділля.
Житнім колосом перевеслене,
Розмаїттю п´янкою обвеслене!

... Читати далі »

Просмотров: 674 | Добавил: VCRB | Дата: 15-03-2013

         Тарас Григорович Шевченко... Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. У світлі березневі дні в бібліотечних закладах району проходять заходи до Шевченківської річниці, присвячені його великому творчому шляху та неоціненному доробку Великого Кобзаря.
        День народження і день смерті фатально стали поряд – 9 і 10 березня. Між цими двома весняними днями – 47 років життя, яке стало славою і гордістю народу України, знаменуючи початок і вершинні досягнення нової української літератури.
         Слово Шевченкове лягає на душу і бере в полон з першого почутого рядка. Твори Т.Шевченка близькі до усної народної творчості, безліч з яких композитори поклали на музику. Не в кожного народу є геній, в якому б так гармоній ... Читати далі »
Просмотров: 717 | Добавил: VCRB | Дата: 11-03-2013

         Працівники центральної районної бібліотеки продовжують популяризувати діяльність Інтернет-центру і ПДГ. 1 березня консультанти ПДГ провели консультацію  "Впровадження інноваційних технологій в обслуговуванні користувачів, розширення асортементу послуг бібліотек та діяльність ПДГ" для соціальних робітників територіального центру соціального обслуговування.
Просмотров: 474 | Добавил: VCRB | Дата: 01-03-2013

  
         Якщо на віньковецьких вулицях у повні сили панує  зима, то в центральній районній бібліотеці панує квіткова країна. Різноманітні квіти та букети з бісеру по-весінньому прикрашають читальну залу бібліотеки, де  21 лютого  відбулася презентація ... Читати далі »
Просмотров: 916 | Добавил: VCRB | Дата: 21-02-2013

       18 лютого 2013 року у читальній залі районної дитячої бібліотеки відбувся семінар-консиліум  за участю фахівців медичних та освітянських установ району. Організатор заходу Віньковецька районна психолого-медико-педагогічна консультація. Для розгляду була представлена проблема вироблення спільної стратегії щодо раннього виявлення дітей з особливостями розвитку. 
         В роботі консиліуму прийняли участь лікар-офтальмолог Репецька Л.І., яка зосередила увагу на профілактичних заходах щодо попередження зорових розладів у школярів та лікар-інфекцініст Вітвіцька Л.В., яка розкрила питання профілактики безпечного способу життя і роз’яснила, що повинні знати про ВІЛ/СНІД діти, підлітки та батьки. 
         Завідувач РПМПК висвітлила питання про інклюзивний підхід як осно ... Читати далі »
Просмотров: 531 | Добавил: VCRB | Дата: 18-02-2013

         Нам інколи говорять, що Афганістан це наше минуле, для одних – героїчне, для інших – трагічне. Але ми не погоджуємось з цим штампом. Афганістан став долею багатьох українських сімей, зі своїми героїчними і трагічними подіями. Ввійшов в наше життя і залишиться в ньому назавжди. Він залишиться в серцях нинішніх поколінь, а пам'ять для прийдешніх збережуть  документальні хронічки, художні фільми, книги…

        15 лютого 2013 року у районному будинку культури відбувс ... Читати далі »

Просмотров: 644 | Добавил: VCRB | Дата: 15-02-2013

        Кохання – найзагадковіше з усіх людських почуттів. Воно надихало поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення безсмертних шедеврів. І, якби поставити собі за мету прочитати все, що написано про нього, людині не вистачило б цілого життя. Не випадково існує багато чарівних легенд, обрядів, ритуалів, заснованих на цьому прекрасному почутті. Найромантичніше свято року є – День Святого Валентина. 
       Цього холодного дня навіть повітря сповнене любов’ю. Амури поспішають поєднати пари, почуття яких перевірені часом та допомагають зустрітись половинкам, які загубились десь серед юрби. Адже саме кохання здатне розтопити кригу в серці й подарувати відчуття весни. 
Просмотров: 920 | Добавил: VCRB | Дата: 13-02-2013

      Віньковецька центральна районна бібліотека продовжує популяризувати діяльність Інтернет-центру і ПДГ та реалізовувати заходи, в рамках партнерської співпраці із районним центром зайнятості. Так, 5-6 лютого у РЦЗ під час проведення семінару "Життєві та професійні досягнення безробітніх, які тривалий час перебувають у пошуку роботи" консультанти ПДГ Віньковецької центральної районної бібліотеки провели консультації "Досвід роботи Інтернет-центру та ПДГ у бібліотеці"
           Бібліотекарі  ознайомили учасників заходу із основними послугами, які надає Інтернет-центр ЦРБ та презентували діяльність ПДГ, що допомагає у формуванні навиків роботи з мережевими ресурсами державних та місцевих органів влади та ... Читати далі »
Просмотров: 638 | Добавил: VCRB | Дата: 06-02-2013

      Крути – сумна, але славетна сторінка нашого літопису. Ця назва стала символом нашого українського відродження. У січні 1918 року саме сила національної ідеї покликала молодь і студентство столиці новонародженої Української Народної Республіки стати на захист рідної країни. Уряд УНР, опинившись без війська, кинув на протистояння з російською армією Муравйова, що йшла на Київ, кілька сотень погано озброєних українських студентів та гімназистів. Майже всі вони полягли у нерівному бою.  
            Їх – юних сміливців лиш жменька була –
            Із серцем зі сталі і духом з граніту.
            О, велич летіла у вічність з їх лав  
            І чин їх навіки став юності міф ... Читати далі »
Просмотров: 597 | Добавил: VCRB | Дата: 29-01-2013

        «Мне есть что спеть, представ перед Всевышним,  
        Мне есть чем оправдаться перед Ним», - написав Володимир Висоцький літом 1980 року. Це був його останній вірш. 
        25 січня, на Тетянин день, Володимиру Висоцькому виповнилося би 75 років. Звичайно, день народження відомого барда, поета, актора відзначати будуть по-різному: хтось заспіває його пісню, хтось підніме келих, хтось запалить свічку за спасіння його душі… Ми ж запросили поціновувачів таланту Володимира Висоцького до бібліотеки на мистецьку годину «Володимир Висоцький – поет для народу».
Просмотров: 688 | Добавил: VCRB | Дата: 25-01-2013

« 1 2 ... 72 73 74 75 76 ... 78 79 »