Главная » Архів новин
Раз добром нагріте серце
Вік не прохолоне!
«Сон», 1844 р.

     Шевченко – явище унікальне. Його немає з ким порівняти у письменстві інших народів. Не тому, що він кращий за інших. Ідеться про особливий генотип культури нашої країни.
    Нас просто не існує без нього. Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна. Він вершинна парость родового дерева нашої нації, виразник і хранитель народного духу.
    Шевченко – універсальний. Він наш Всесвіт.
    Явище Шевченка – виправдання України перед людством, підтвердження нашої національної повноцінності.
   Щоб вшанувати пам&rsq ... Читати далі »
Просмотров: 385 | Добавил: VCRB | Дата: 10-03-2016

Жінка - це радість і смуток життя,
Корінь і крона, і сутність буття...
Т.Бойченко

    У перший день весни 1 березня члени районної літературної спілки "Огневежа" та працівники Віньковецької ЦРБ завітали у колектив соціальних робітників районного територіального центру соціального обслуговування з музично-поетичною зустріччю "Сміється жінка – світ сміється, щоб прославлавити її Величність Жінку словом, піснею ... Читати далі »
Просмотров: 577 | Добавил: VCRB | Дата: 01-03-2016

"Ні! Я жива! Я буду вічно жити! 
Я в серці маю те, що не вмирає".
Л.Українка

     Люди, як зорі, полишають свій слід у свідомості майбутніх поколінь, особливо люди талановиті. Мовби крізь серпанок легендарності проступає до нас образ поетеси Лесі Українки, образ ніжний і чистий, інколи – веселий, частіше – в задумі чи смутку. Кожним словом, променем думки, кожним болем своїм живе вона в  душі нашого народу. 
     Змінюються часи, змінюються покоління, а творчість Лесі Українки актуальна і в наш час. Понад 145 років тому народилась ця дивна дівчинка, яка своїм ніжним словом, лине в душі наших люде ... Читати далі »
Просмотров: 451 | Добавил: VCRB | Дата: 25-02-2016

    Серед традиційних українських обрядів, котрі вже одійшли в минувшину, осібне місце належить унікальному, як за формою дійств, так і символікою звичаю, що відомий під назвою «Волочити колодку». Свято Колодія — одне з праслов’янських свят, яке сягає доби Трипільської культури. Це низка обрядових дійств на честь весняного пробудження природи.
    Обряд «Колодки» чи «Колодія» відзначали напередодні Великого посту . Це був власне останній термін, коли ще можна було справляти весілля.  Відтак на хлопців, котрі не встигли оженитися, чекала «жіноча кара» — Колодій.  Наші предки вважали Колодку символом продовження роду.
    У давніші часи цей обряд тривав протягом тижня. Кожен день мав свої «іменні наклички». В понеділок « ... Читати далі »
Просмотров: 556 | Добавил: VCRB | Дата: 25-02-2016

   25 лютого у читальній залі районної дитячої бібліотеки відбувся майстер-клас "Книжкова виставка у бібліотеці: новий погляд на традиційну форму"  для бібліотечних працівників Віньковецької ЦБС.
    Методист ЦБС І.Мельник  під час консультації "Книжкова виставка - як засіб інформаційного впливу користувача" презентувала колегам різноманіття як традиційних, так інноваційних форм книжкових виставок.
   Також відбулося ознайомлення із методичними матеріалами НПБ "Технологічні аспекти обслуговування користувачів". До відома бібліотечних працівників провідними спеціалістами ЦРБ та РДБ надано консультації «Робота з фондом бібліотеки», «Ведення картотек у сільській бібліотеці&ra ... Читати далі »
Просмотров: 658 | Добавил: VCRB | Дата: 25-02-2016

    Англія – країна тисячолітніх традицій і найсучасніших поглядів на життя. Тут співіснують сприйняття нового та вірність давнім традиціям. Англійці, незважаючи на свій стриманий характер, в душі являються авантюристами та романтиками, недарма тут майже в кожному містечку жителі можуть розповісти безліч легенд та неймовірних історій.
    Щорічно чисельні шанувальники природи не перестають дивуватися красі та різноманітності садів, парків, лісів, долин, озер, гір та скелястих берегів Туманного Альбіону.
Прихильники історії та культури приїжджають до Великобританії відвідати галереї, бібліотеки та музеї, що славляться своїми шедеврами. Студентська молодь поспішає до аудиторій британських університетів, які вважаються одними з кращих у світі.
    Англійська мова є однією з найпоширеніших мов світу та вважається мовою ... Читати далі »
Просмотров: 472 | Добавил: VCRB | Дата: 22-02-2016

    20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
   Революція гідності  – наймасштабніший протест українців за часів сучасної історії. Спротив режиму тривав більше трьох місяців, до нього активно долучились  мільйони людей по всій Україні та тисячі за її межами. Однак жодні протести за часів Незалежності не коштували нації так дорого – повалення режиму у 2014 році забрало життя сотні патріотів, створивши нову трагічну сторінку в нашій історії – Небесна Сотня.
   Значення тих подій дворічної давнини неможливо ... Читати далі »
Просмотров: 507 | Добавил: VCRB | Дата: 19-02-2016

Якщо в пісках Афганістану
Впаду на землю і не встану,
Тоді душа моя полине
В зарослі просіки Поділля.

Знайде лиш там притулок вічний
Моя душа двадцятирічна.
А що душа? Душа хотіла
Туди вернутись разом з тілом.

     15 лютого в Україні відзначається день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день пам’яті про сумнозвісні події війни в Афганістані та інших країнах, вшанування всіх воїнів–інтернаціоналістів. З цієї нагоди в залі засідань Віньковецької РДА вівдбулися святкові урочистості "Відлуння чужої війни".
  ... Читати далі »
Просмотров: 409 | Добавил: VCRB | Дата: 15-02-2016

 
«Не солодко, немає, не цукрово-медово, 
На сцені співала чесно і ясно 
Висока варшавська мадонна, 
даруючи надію і тепло.» 

Михайло Пляцковскій. 
«Еврідіка» Пам'яті Ганни Герман

    Йде час, змінюється мода, приходять і йдуть покоління музикантів. Але є щось, що існує поза модою і поза часом – те, що йде від душі. Зараз, здається, мало хто згадує Ганну Герман, платівки якої колись звучали майже в кожному будинку на одній шостій частині суші. Але той, хто хоча б раз чув її спів, вже ніколи не зможе забути проникливий, дивовижно ніжний, чистий і навіть якийсь ... Читати далі »
Просмотров: 450 | Добавил: VCRB | Дата: 11-02-2016

     Новітні технології почали стрімко входити в життя. Ще не так давно слово "Інтернет" здавалось чимось далеким та нереальним. Тепер ситуація кардинально змінюється. Інформаційні технології активно впроваджуються в бібліотечну практику, застосування інновацій піднімає роботу книгозбірні на новий рівень.
     Сьогодні, коли бібліотеки активно почали освоювати простір всесвітньої мережі, іміджу бібліотеки потрібно приділяти особливе значення. Якщо бібліотека хоче бути сучасною, орієнтованою на користувача, вона повинна звернути увагу на створювання та ведення власних інтернет-сайтів, веб-сторінок, 
     Саме навичкам ведення власних сайтів було присвячене заняття, що проводилось для працівників РДБ та бібліотек-філій сіл Зіньків, Дашківці.
    ... Читати далі »
Просмотров: 439 | Добавил: VCRB | Дата: 09-02-2016

« 1 2 ... 55 56 57 58 59 ... 78 79 »