Главная » Архів новин
Капранов, Віталій. Майдан. Таємні файли / В. Капранов, Д. Капранов, (Брати Капранови). - Київ: Нора-друк, 2017. - 320 с. - (Державна програма "Українська книга" 2016 року) (Читацький клуб) 

Настав час дізнатися правду про Майдан. У Революції брали участь мільйони, але що насправді сталося тоді, й досі залишається таємницею.
Що відбувалося за лаштунками Майдану? Хто платив за Революцію? Як ділили владу переможці? Хто і чому здав Крим та Донецьк? Яким дивом встояли Одеса і Харків?
Перед вами перше масштабне журналістське розслідування подій на Майдані, з якого ви довідаєтеся також про гроші ... Читати далі »
Просмотров: 334 | Добавил: VCRB | Дата: 02-02-2018

29 січня українці вшановують події кінця січня 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху — бій під Крутами. У цьому героїчному бою оборонці української державності призупинили наступ противника.
Для учасників історико-патріотичної години «Крути – символ нації» працівники Віньковецької ЦРБ підготували книжково-ілюстративну виставку-посвяту «Пам’ятаймо героїв Крут», на якій представлені книжкові видання, що розкривають історичний перебіг бою, значення Крутів в українській історії, подають спога ... Читати далі »
Просмотров: 357 | Добавил: VCRB | Дата: 30-01-2018

       22 січня 1918 року перший український парламент – Українська Центральна Рада – Четвертим універсалом проголосив незалежність Української Народної Республіки. Через рік – 22 січня 1919-го – на Софійській площі урочисто проголосили об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Українську державу.
        22 січня особливий день в історії України. Директорія УНР проголосила Злуку всіх земель в єдину Українську державу, і саме цей день прийнято відзначати як свято – День Соборності України.
  & ... Читати далі »
Просмотров: 453 | Добавил: VCRB | Дата: 22-01-2018

20 січня відзначається День пам’яті захисників Донецького аеропорту. У цей день три роки тому впали стіни Донецького аеропорту. Кіборги героїчно захищали стратегічний об’єкт 242 дні. За цей час 200 українських бійців загинули, ще півтисячі отримали поранення. Аеропорт обстрілювали з артилерії, «Градів», мінометів і танків, працювали снайпери. Кіборгами нескорених українців назвали самі терористи. Мовляв, тільки роботи здатні вистояти в таких нелюдських умовах.

Лойко, Сергій
  &nbs ... Читати далі »
Просмотров: 411 | Добавил: VCRB | Дата: 19-01-2018

      Василь Стус… Поет. Правозахисник. Людина. Товариш. Філософ. Знайомий і Незнаний. Людина – символ, який боровся проти «духовної аномалії» та гідно вмирав за поневолену Україну.
       До 80-ї річниці від дня народження відомого «шістдесятника» для працівників Віньковецького районного центру зайнятості та  Віньковецького об’єднаного управління Пенсійного фонду України працівники Віньковецької ЦРБ провели  вечір-пам’ять «І в смерті обернувся до життя».
Бібліотекар відділу обслуговування користувачів Лариса Баранюк запропонувала уча ... Читати далі »
Просмотров: 312 | Добавил: VCRB | Дата: 11-01-2018

Володимир Сосюра – один з найкращих українських ліриків, який в часи сталінського терору вижив завдяки своїй трансформації в радянського поета, народився 6 січня 120 років тому. Петлюрівець і воїн Червоної армії, поет, який прославляв радянську владу, щоб не бути ув'язненим у психіатричній лікарні. Талановитий український класик був звинувачений у буржуазному націоналізмі за вірш «Любіть Україну».

У читальній залі до уваги читачів представлена книжкова виставка «Співа моя душа, прозора і крилата», присвячена сторінкам життя та творчості Володимира Сос ... Читати далі »
Просмотров: 561 | Добавил: VCRB | Дата: 03-01-2018

Лис В.С. Діва Млинища: роман / В.С.Лис. – Харків: Книжковий клуб, 2016. – 368 с. 

Сюжет роману «Діва Млинища» з’єднують поетична легенда села Загоряни про Діву, як символ совісті односельчан, що іноді з’являється селянам допомагати та унікальна карта цього села, куплена солдатом-рекрутом з місцевого роду Терещуків в далекому Парижі в 1814 році після перемоги над Наполеоном.

Багатьох українців доля розкидала з рідного села в різні періоди складної історії Волині, але завжди згадка про рідну домівку підтримувала і втішала, як от Остапа: 
... Читати далі »
Просмотров: 303 | Добавил: VCRB | Дата: 29-12-2017

  Гарна книжка допоможе чудово провести свій вільний час у циклі різдвяно-новорічних свят!
Остання книжкова партія 2017 року за Державною програмою  КПКВК 1801170 - 683 примірники україномовних книг! 
Ви полюбляєте фентезі? А може, захоплюєтесь історичним романом? Ні! Вам, певно, сумно без справжнього детектива? До Вашої уваги новинки відомих українських та світових письменників,  світові бестселери, класика української літератури. Є серед новинок книжки прикладної тематики, неймовірно яскраві та цікаві книги для дітей.

Дуже скоро ці книги Ви зможете переглянути та отримати в бі ... Читати далі »
Просмотров: 593 | Добавил: VCRB | Дата: 15-12-2017

     Українці належать до тих націй, чия обрядовість найдавніша і найбагатша. Сьогодні одне із зимових свят, улюблених серед української молоді, свято Андрія Первозваного або як у народі кажуть Андрія. 13 грудня в Україні відзначається це чудове свято – день святого Андрія Первозванного, але в цей день припадає і інше свято – народне свято Калити, тобто зимового сонця. За довгі роки народні традиції міцно переплелись з релігійними і дійшли до наших днів. Церковне свято Андрія відтоді зветься в народі Калитою, а молодіжні зібрання що влаштовувалися ще за часів язичниства, набули назву «андріївських&raq ... Читати далі »
Просмотров: 424 | Добавил: VCRB | Дата: 14-12-2017

      Майже кожна людина, незалежно від того, чи має вона проблеми із зором, якщо не стикалася, то принаймні чула про УТОС (Українське товариство сліпих) — одну з найстаріших громадських організацій нашої держави.
      У читальній залі Віньковецької РДБ на свято добра і милосердя «До ближнього з любов'ю і добром» зібралися ті, хто хотів підтримати людей з особливими потребами, поділитися з ними теплом своєї душі. А заодно – повчитися у незрячих цінувати і любити життя.
 На початку зустрічі присутніх вітала директор територіального центру Тетяна Олександр ... Читати далі »
Просмотров: 373 | Добавил: VCRB | Дата: 05-12-2017

« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 78 79 »