Главная » Архів новин
      9 грудня працівники Віньковецької ЦРБ провели подорож-екскурс «Твоє право, твій обов’язок», приурочений до Міжнародного дня прав людини в Україні.
       Міжнародний День прав людини відзначається 10 грудня і пов`язаний із датою ухвалення ООН Загальної декларації прав людини – одного із основних джерел права в галузі прав людини, якій містить каталог основних гарантій та свобод.
       Декларація прав людини проголошує права особистості, рівність усіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та ін. Право належить до соціальних норм, тобто до норм, що регулюють відносини між людьми т ... Читати далі »
Просмотров: 461 | Добавил: VCRB | Дата: 09-12-2013

      На неосяжному літературному небосхилі нашої України сяє чимало яскравих зірок. Сяйво одних таке яскраве , що помітне мільйонам, інші – знані тільки серед невеликого кола шанувальників. Але кожна з них є неповторна у своїй довершеності, індивідуальності розкриття світу та людських почуттів. Ми, як справжні астрономи, вивчаємо вже відомі сузір´я та розкриваємо імена нових світил. Одним з сяючих в ліричному сузір´ї української поетики є ім´я Олександра Олеся.
      Олександра Олеся називають українським Петраркою. Він – справжній новатор і реформатор в галузі лірики, яку він вивів з хуторянського застою й підняв на європейський рівень. Олесева лірика внесла в українську поезію силу психологізму, поривання до великого, масштабність образів і глибоку мистецьку інтуїцію. 
     Високохудожнє і полум'яне, мело ... Читати далі »
Просмотров: 2554 | Добавил: VCRB | Дата: 05-12-2013

       Година спілкування  «Торгівля людьми. Чи є це злочином проти  людства?» присвячена  темі торгівлі людьми. Зус ... Читати далі »

Просмотров: 846 | Добавил: VCRB | Дата: 02-12-2013

       «Гірська орлиця». Під такою назвою працівниками Віньковецької ЦРБ проведено 26 листопада 2013 року усний журнал, присвячений 150-й річниці від дня народження О. Кобилянської, української письменниці, громадсько-культурної діячки. 
      Серед сузір'я імен талановитих митців кінця XIX — початку XX століття яскравою зіркою виділяється ім'я Ольги Кобилянської — автора численних новел і повістей, новаторських і змістом, і формою («Людина», «Царівна», «Некультурна», «Ніоба», «Через кладку», «Земля», «Назустріч долі», «Юда», «Лист засудженого вояка до своєї жінки», «Сниться» «В неділю рано зілля копала», «За ситуаціями», «Вовчиха», «Любов до рідної землі»,«Апостол черні» та ін.). Не сприйнявши традицій побутовизму та описовості, що панували в українській народницькій прозі ... Читати далі »
Просмотров: 597 | Добавил: VCRB | Дата: 28-11-2013

       Українською катастрофою ХХ століття називає сучасна громадська думка голодомор 1932-1933 років в Україні. Терор голодом, запроваджений сталінським тоталітарним режимом в Україні, заподіяв смерть мільйонам хліборобів. Адже від голоду, масових репресій і депортацій Україна втратила більше ніж за роки Першої світової та громадянської воєн. 
      День пам'яті жертв голодомору - щорічний національний пам'ятний день в Україні, який припадає на четверту суботу листопада. 24 країни світу офіційно визнали голодомор геноцидом українського народу.  
        Історія органічно пов'язана з пам'яттю, яка долає невпинний час, долає забуття. В цьому непересічна культурна значимість пам'яті. Безпам'ятство – це невдячність перед минулим і безвідповідальність перед майбутнім. Щоб не помилятися ... Читати далі »
Просмотров: 590 | Добавил: VCRB | Дата: 22-11-2013

       З нагоди Дня української писемності і мови, який ми відзначаємо 9 листопада, в читальній залі центральної районної бібліотеки проведено свято мови «Як вогонь у серці я несу в майбутнє невгасиму мову, слово незабутнє…».
        Свято розпочалося показом соціального відео «Країна починається з тебе! Українська мова». З вступним словом виступила бібліотекар Ш.Ж.Юськова, яка підкреслила, що мова — це неоціненний божественний дар, який дано людині. За допомогою мови ми мислимо, спілкуємось, висловлюємо думки і почуття. Вона єдина, як і мати, вірна та рідна серцю на усе життя.  
       Учасники свята – користувачі Інтернет-центру – дізналися цікаві факти з історії рідної мови, ознайомились із безсмертними рядками віршів відомих ... Читати далі »
Просмотров: 773 | Добавил: VCRB | Дата: 05-11-2013

       Дитина не читає... Хто винен у цій ситуації? Спад інтересу до читання — загальносвітова тенденція, наслідок потужного розвитку телебачення, комп'ютерних технологій. Відродити його — складна, комплексна проблема, що передбачає тісну взаємодію багатьох чинників — сім'ї, бібліотеки, школи, держави. 
       Тому багато бібліотек обирають основним напрямом своєї діяльності роботу із сім'єю. Адже установи культури залишаються одними з найважливіших установ соціальної сфери, які забезпечують культурно-виховний процес сім'ї, реально взаємодіючи з дитиною, батьками та місцевою громадою. Бібліотеки завжди прагнули підвищити свій вплив на сім'ю з метою реалізації можливостей і розвитку здібностей підростаючого покоління. В сучасному суспільстві бібліотеки стають відкритою соціально-культурною системою, яка прагне до діалогового міжособистісного спілкування, широк ... Читати далі »
Просмотров: 1450 | Добавил: VCRB | Дата: 30-10-2013

      Осінь... Хто не любить цю пору року? Чарівниця, вона розвішала на гілках золоті дукати багряного листя... А в кришталево-прозорому небі вже курличуть журавлі. Природа на прощальний бал одягає своє невимовно красиве вбрання, милуючи зір грою казкових барв...
      Саме цій прекрасній порі присвячений вечір поезії «Осінній акорд», що пройшов у читальній залі Віньковецької ЦРБ 24 жовтня. Учасники заходу здійснили уявну прогулянку міським парком... Золотим і багряним листям вкрито паркову алею, прикрашено казковими шатами дерева та кущі. А у повітрі звучить чарівна, ніжна мелодія та поезія. Твори сучасних поетів прозвучали у виконанні учнів Віньковецького НВК О.Левицької, А.Дурач та Б.Любінецького. Поезію українських класиків декламувала бібліотекар Л.А.Баранюк. На вечорі поезії музичні дарунки виконали учениця 4 кл. Віньковец ... Читати далі »
Просмотров: 537 | Добавил: VCRB | Дата: 24-10-2013

      Молодь сьогодні, незалежно від статі, соціального походження, країни проживання, підпадає під індивідуальні ризики, але водночас отримує нові індивідуальні можливості – деякі з них корисні, деякі – шкідливі, досить часто бажане досягається через застосування протизаконних дій.
      Буденна правосвідомість молодої людини формується, з одного боку, стихійно, під впливом конкретних умов життя, особистого досвіду, рівня освіти та виховання, а головне – тієї інформації, що надходить з різноманітних джерел.
      Бібліотеки, як одне з першочергових завдань розглядають виховання правової культури молоді.
      17жовтня 2013 року у читальній залі Віньковецькій ЦРБ відбувся вечір запитань і відповідей «Закон і ми»
      Учасники зустрічі обговорили наступне:
... Читати далі »
Просмотров: 815 | Добавил: VCRB | Дата: 17-10-2013

Міжнародному дню музики Віньковецька центральна районна бібліотека присвятила мистецьку годину «Свята до музики любов...» 
                Мені здається, музика - космічна,
                Найбільш космічна із усіх мистецтв...
&nbs ... Читати далі »
Просмотров: 754 | Добавил: VCRB | Дата: 01-10-2013

« 1 2 ... 68 69 70 71 72 ... 78 79 »